Президентът на Турция атакува песенния конкурс Евровизия, обвинявайки ежегодното събитие,

...
Президентът на Турция атакува песенния конкурс Евровизия, обвинявайки ежегодното събитие,
Коментари Харесай

Ердоган възмутен от Евровизия

Президентът на Турция нападна песенния конкурс " Евровизия ", обвинявайки годишното събитие, че предизвиква " неутрализирането на половете " и заплашва обичайното семейство, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В тирада, произнесена след съвещание на кабинета, Реджеп Тайип Ердоган дефинира участниците в състезанието като " троянски коне на обществената корупция " и съобщи, че държавното управление му е имало право да не позволява Турция до присъединяване в паневропейския поп конкурс от 2012 година насам.

Това беше явна отпратка към швейцарския артист Немо, който по-рано този месец завоюва 68-ия конкурс за ария на Евровизия с " The Code " - поп-рап ода за пътя на артиста към приемането на небинарна еднаквост. 24-годишният артист стана първият небинарен победител в състезанието, който от дълго време е признат като леговище от ЛГБТК общността.

" На такива събития стана невероятно да срещнеш естествен човек ", твърди Ердоган, чиято ръководеща Партия на справедливостта и развиването намира корените си в ислямското придвижване в Турция и чието държавно управление през последните години стана по-малко толерантно към правата на ЛГБТК.

" По-добре разбираме по какъв начин сме взели вярното решение, като сме държали Турция настрани от това позорно съревнование през последните 12 години ", сподели той.

Ердоган също по този начин осъди сериозния спад на раждаемостта в Турция като " екзистенциална опасност " и " злополука " за страната.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР