Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори преди началото на новия

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори преди началото на новия
Коментари Харесай

Президентът на Славия: Когато сме се клатили, сме побеждавали Левски

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов приказва преди началото на новия сезон в efbet Лига. Както постоянно босът на " белите " засегна разнообразни тематики.

„ Славия предишния сезон потегли доста нерешително. Не можахме да излетим. Продължихме с неубедителните изяви. В края на сезона тима доби този образ, който би трябвало да има и завършихме без да сме застрашени от изпадане. Тази година подготовката мина добре. Най-важното е, че тимът играе доста по-добре, линиите са по-балансирани. В идното състезание съм уверен, че ще се представим на равнище. Не желая да приказвам на ангро, само че в българския футбол силите са изравнени и всеки може да победи всеки. Изключвам сега Лудогорец, който очевидно е с по-висока класа. Видяхме ги на мач с ЦСКА и нека успее да се показа добре и в евротурнирите. За да тръгнат нещата в българския футбол, би трябвало всички да имат еднакъв старт. Дай Боже тази година да има повече късмет за български футболисти. Виждаме и в Левски и в други тимове, малко - по-малко се чистят от балстрата. Сега се дава късмет на млади български футболисти и по този начин ще се вдигне равнището на националния тим “, съобщи Стефанов.

За дербито с Левски

„ В дербитата няма елементарен мач и в никакъв случай няма любимец. Спомням си един мач Левски - ЦСКА, в който „ алените “ бяха изявен любимец и „ сините “ ги биха 7:2. Бях боец тогава. Когато Славия се е клатела е побеждавала Левски. Така е било и назад. Няма изявен любимец в дербитата. Ако някой мисли, че даден тим е в рецесия и му донесе лесна победа, е огромна неточност “, добави още той.

За решението на БФС

„ Според мен решението на БФС за чужденците не е решение напред или обратно, а настрана. В Македония, Босна, Украйна и Русия. За африканските страни е ясно, че има доста футболисти, които са евтини, само че това касае повече тимове като Лудогорец и вероятно ЦСКА. Не мисля, че може да способства до повишение качеството на футбола в България “, сподели президентът на Славия.

За детско-юношеския футбол

„ Едно нещо, което не може да се реализира с пари, се реализира с доста пари. Така е при Лудогорец. Виждате Абрамович, ПСЖ...затова желаят да се отдръпват в лична лига. От футбол в България не може да се печели. Кирил има свое виждане и упоритости. Иска да играе в евротрунири, Шампионска лига и така нататък Дано да успее. Има толкоз доста клубове, с толкоз доста пари, че не може да ги доближи. Колкото при нас – първо би трябвало да си оправим държавицата. Хората да бъдат спокойни. Моите внуци и вашите деца да съумяват да реализират нещо. Всяко нещо желае средства, с които да се сложи началото и по-късно тези неща да се следват. Говорим ДЮШ, това да се направи...Всеки един претендент за президент стартира от това. Времената са такива, че в Англия, Франция и другите страни има в образованието наложително спортуване. При нас го няма това нещо. Нацията се обездвижва. Ходят на фитнес единствено да се демонстрират телата. Говорим за всеобщ спорт, а тук го няма. Затова имахме международни и олимпийски първенци. Имахме футбол, биехме всеки и се опасяваха в нас. Да, в Славия има деца, както и в Левски, ЦСКА и частните школи. Но откакто стане детето на 16 години, къде отива? Обръщаме пирамидата. Искаме триумфи. Само си чешат езика и се приказват празни приказки. Трябва да се тръгне от детските градини и учебните заведения. Имаше футбол и стадиона беше цялостен. Всички бяха инфектирани от тази болест – спорта. Сега, дай да вършим фитнеси и да веем тела “, съобщи Стефанов.

За националния тим

„ Всичкото, което се прави се прави с комерсиална цел. Конфедерации и така нататък Къде в Америка е имало Конфедерации? Нашият късмет е нашите деца да се развиват, а не да вършим чужденците българи и да чакаме те да ни класират. Славия има двама футболисти в Италия и знам защо става на въпрос. Виждаме какво е в Германия и Испания. Италианците демонстрираха, че могат със свои фрагменти да създадат огромен футбол. Имам другари там и ми споделят, че в кварталите се играят мачове. Колкото съм ходил там на посетители и постоянно са ме водили да гледаме мачовете. Ходят по 2000 индивида и се радват по трибуните. Тук вършат нещо около шампионатите. Мъждука някаква светлина. Сега идващите ръководещи би трябвало да знаят, че спорта е значим. Децата се учат на дисциплинираност и са с по-добро здравословно положение. Това е единственият метод да се случи нещо хубаво с нашите деца, внуци, а и българския футбол “, добави още той.

За расизма

„ Думите ми са извадени от подтекста. Винаги съм бил срещу мениджърските ползи и изключително за мениджъри, които не са правилни. Ще ви кажа случая с господин Жейнов. Малко откакто стана прехвърлянето на Филип Кръстев в Сити Груп, за който може да кажат, че са помогнали Христо Стоичков, Лъчо Танев и Петьо Костадинов. Хваща в един миг татко му, който е строител и стартира да претендира, че би трябвало да му се дават някакви пари. А Филип подписва, че дава правата на Петьо Костадинов. Изгоних го. Няма героизъм да застанем очи в очи. Сега ще се жалват на ФИФА и ще дават мен и Славия. Най-лесно е да кажат, че сестра ти е еди каква си, а ти да нямаш. Няма да се отметна от нищо. Ето и в този момент имаме човек с различен цвят на кожата в Славия.С Райс Мболи си викахме mon ami. Касай ми писа по какъв начин може да приказват такива неща за мен. Не се тормозя от това. Ще ви кажа за какво съм срещу. Този управител го изгониха от всички български тимове. Последния кей бе Арда. Мислеше си, че мое да набута футболисти по роднинска връзка, само че ги изгониха небрежно. Схемата им е следната президент или кмет желае да направи от малко малко добър тим, само че не схваща доста от тази работа. И аз съм минал през това. Даваш комисионна да го вземеш, а индивида е крайник от маса или травми пет-шест. Едно време доведоха един, който не знаеше дали има засада. Храним го, устояваме го и го гоним. После пък ни съди. Как да го харесва треньора като не знае какъв брой уши има по-главата. Ако е добър футболист, ще пристигна на проби и ще го вземат. Затова съм срещу мениджърите. Много добре им знам номерата. Ако не е негов, не става играча. Знаете ли какъв брой прехвърлянето пропаднаха по този начин? Аз не съм расист, а съм за хетеросексуалните момчета, които да възобновят нацията. Не желая българските дами да ги забременяват като крави “, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР