Президентът на САЩ заяви, че войната, която Русия води в

...
Президентът на САЩ заяви, че войната, която Русия води в
Коментари Харесай

Байдън за Путин: Този човек не бива да остава на власт


Президентът на Съединени американски щати съобщи, че войната, която Русия води в Украйна, е недостойна за една велика нация. Според Байдън Путин няма да може да реализира задачите си и няма право да господства над съседите.

В тирада във Варшава американският президент прикани руснаците да се дистанцират от войната в Украйна. Той акцентира: " Руският народ не е наш зложелател " и изрази мнението си, че " офанзивите на съветската войска по отношение на мирното население на Украйна, принудили милиони хора да търсят леговище, не са почтени за една велика нация ". " Това не е бъдещето, което вашите фамилии заслужават ", сподели Байдън, обръщайки се към руснаците, и съобщи " Тази война е стратегическа неточност на Русия ".
Редакцията предлага
Американският президент посочи, че нищо не оправдава решението на Русия да стартира войната, и назова заявките на Путин, че Русия организира " денацификация " на Украйна.

По думите на Байдън, Путин - както и всички диктатори преди него - имат наглостта да имат вяра, че силата ще спечелва. Става дума за " борба сред демокрацията и автокрацията, сред свободата и угнетението, сред реда, учреден на правила, и реда, определян от грубото принуждение. Трябва да се готвим за дълга идна битка ", съобщи Байдън.

" Путин няма да реализира набелязаните резултати "

, само че съветският президент няма да успее да реализира мечтаните резултати, сподели президентът на Съединени американски щати. " Диктаторът, който се стреми да възвърне от дълго време отишлата в историята империя, няма да реализира своите цели. ", изрази увереността си Байдън.

Той сподели и, че, без да загатва името на президента на Русия. Непосредствено след речта на Байдън почитан представител на Белия дом разясни, че американският президент не е призовал непосредствено към свалянето на Путин. " Посланието на президента се състои в това, че не трябва да се позволява Путин да господства над съседите или над района. Той не е приказвал за властта на Путин в Русия или за събаряне на съветското държавно управление. "

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на собствен ред отхвърли думите на американския президент Джо Байдън, че Владимир Путин " не може да остане на власт ". " Не Байдън е този, който взема решение. Президентът на Русия се избира от руснаците ", сподели Песков в отговор на въпрос на организация " Ройтерс ".

Междувременно стана известно, че Съединени американски щати считат да провиснал на държавното управление на Украйна още 100 милиона $. Средствата ще бъдат предопределени за защита на границите, само че могат да бъдат употребявани и за доставки на защитно снаряжение, бронева техника, средства за връзка и лекарства, се споделя в известие на Държавния департамент.

В събота Лвов още веднъж бе нападнат от съветски ракети. Властите оповестяват за петима ранени. Цел на офанзивата били значими инфраструктурни обекти, ситуирани в жилищни региони.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР