Президентът на САЩ Доналд Тръмп сериозно обмисля сключването на отделни

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп сериозно обмисля сключването на отделни
Коментари Харесай

Тръмп предпочита отделни сделки с Мексико и Канада за митата

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп " съществено обмисля " сключването на обособени търговски съглашения с Канада и Мексико, вместо настоящото от две десетилетия Споразумение за свободна търговия в Северна Америка (НАФТА), заяви във вторник формален представител на Белия дом.
" Той избира двустранните договаряния и преглежда две доста разнообразни страни ", сподели икономическият консултант на Тръмп Лари Къдлоу пред " Фокс Нюз ".
Къдлоу означи, че договарянията за преправяне на съглашението за Северна Америка за свободна търговия " се влачат ", тъй че обособени покупко-продажби " биха могли да се случат по-бързо ".
" Той съществено обмисля смяна в договарянията за НАФТА... (и) ме помоли да предам това ", сподели той, добавяйки, че Тръмп „ има вяра, че двустранният [договор] е постоянно по-добър. Той ненавижда огромните контракти. “
Тръмп за пръв път огласи в петък концепцията за замяна на НАФТА с самостоятелни съглашения, като още веднъж назова съглашението " ужасна договорка ".
Тръмп в един миг заплашваше да се откаже споразумеунието сред трите страни. От края на 2017 година са почнали диалози за преразглеждане и модернизиране на договорката, само че те застинаха поради заявките на Съединени американски щати за увеличение на американското наличие във внасяните безмитно коли в НАФТА, както и петгодишна уговорка за приключване на периода.
Преговорите в този момент са напрегнат заради идните избори в Мексико и Съединените щати.
Къдлоу сподели, че той чака реакция от канадските управляващи, с които е споделил концепцията в понеделник. Все отново съветникът на президента сподели, че Тръмп няма да изтегли Съединени американски щати от НАФТА, а „ ще опита друг метод “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР