Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви номинацията на консервативната съдийка

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви номинацията на консервативната съдийка
Коментари Харесай

Тръмп посочи нов член на Върховния съд

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи номинацията на консервативната съдийка Ейми Кони Барет за член на Върховния съд, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.
" Това е моята трета номинация (за член на Върховния съд) и това е огромен миг ", съобщи президентът в градината на Белия дом.
" Ще бъдете фантастична ", добави Тръмп, обръщайки се към съдийката, която стоеше до него.
Кандидатът на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Сенатът да не гласоподава за номинацията на Барет преди изборите на 3 ноември.

Съдът се състои от 9 съдии: председател и 8 членове. Съдиите са предлагани от президента и подлежат на утвърждение от Сената. Постовете са пожизнени. До избора се стигна откакто на 87-годишна възраст умря най-възрастният от 9-те съдии във Върховния съд на Съединени американски щати - госпожа Рут Гинзбург. Тя бе изявен либерал, един от съперниците на президента Доналд Тръмп.

Смъртта й даде късмет на Тръмп да разшири консервативното болшинство в този основен орган на американското правораздаване. Върховният съд е този, който би разрешил възможни разногласия, свързани с идните президентски избори в Съединени американски щати.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР