Президентът на САЩ Джо Байдън се подготвя да използва извънредния

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се подготвя да използва извънредния
Коментари Харесай

Байдън се готви да използва извънредния дизелов резерв на Америка

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се приготвя да употребява изключителния дизелов запас на Америка в последния си опит да овладее високите енергийни разноски, които способстват за инфлацията и вредят на политическото му състояние, съобщи БНР.

" Ние следим от близко провокациите пред доставките и цените на дизеловото гориво вследствие на нашествието на Путин “, написа в понеделник в " Туитър " Емили Саймънс, представител на Белия дом., представена от " Файненшъл таймс ".

" Изготвена е незабавна декларация за президента Байдън, с цел да позволи освобождение от запасите, в случай че е належащо. Това би преодоляло краткосрочните дефицити на доставки “, добави тя.

Запасът, прочут като североизточния запас за нафта за отопление на дома, е основан през 2000 година, с цел да обезпечи кратковременен буфер за района при положение на спиране на доставките и беше преобразуван в дизелов запас през 2011 година Резервът, който е в депа в Бостън, както и на пристанището на Ню Йорк и в Кънектикът е друг от по-големия стратегически петролен запас, от който администрацията на Байдън към този момент разгласи, че отпуска 180 милиона барела, с цел да понижи цените на петрола.

Последният ход пристигна, защото цените на дизела, които са от решаващо значение за камионите, селското стопанство и тежката индустрия в Съединени американски щати, се търгуваха на рекордни равнища над 5,60 $ за галон, бележейки растеж с повече от 70% през последната година.

Ако бъде изцяло изпразнен, дизеловият запас ще отговори единствено за към 6 часа от актуалното търсене в Съединени американски щати от почти 3,8 милиона барела дневно.

" Има огромен дефицит на дизелово гориво в международен мащаб ", сподели Робърт Кембъл, анализатор в консултантската компания Energy Aspects, добавяйки, че известието ще обезпечи единствено " непретенциозно, краткотрайно облекчение на високите цени на дизела ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР