Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закона за понижаване на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закона за понижаване на
Коментари Харесай

Байдън подписа закона за по-високи данъци за богатите и по-евтини лекарства

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа закона за намаление на инфлацията, който планува намаление на цените на медикаментите за получиталите на Medicare, повишение на налозите за корпорациите и богатите американци, написа Forbes.

Новият закон, прочут като закона за налозите, опазването на здравето и климата, бе одобряват с поддръжката на множеството демократи в Сенага и Камарата на представителите, оповестява CNBC.

Да внесем изясненост. В този исторически миг демократите застанаха на страната на американския народ, а всеки републиканец в Конгреса прояви необикновен интерес към това гласоподаване. Всички до един, сподели Байдън преди подписването на закона.

Законопроектът бе утвърден от Сената с превес от един глас (51 на 50) на 7 август без гласовете на републиканците. Вицепрезидентът Камала Харис даде решаващия глас, осигурявайки победа на демократите. Камарата на представителите одобри законопроекта в петък, 12 август с превес от 13 гласа (220 към 207).

С този закон американският народ завоюва, а особените ползи изгубиха, съобщи Байдън в своято изказване. Неговият първичен проект за поддръжка на битката с климатичните промени и опазването на здравето предвиждаше разноски в размер на 1,75 трлн. $, само че съвсем година по-късно на разискванията в Конгреса той ги понижи четири пъти.

Очаква се, че пакетът от ограничения на стойност 437 милиарда $ ще понижи недостига в американския бюджет с над 300 милиарда $ в границите на десетилетие. Той планува вложения в размер на 369 мрлд. $ в климатичната и енергийната политика и 64 милиарда $ - поддръжка за медицината.

Законът вкарва 15% най-малък корпоративен налог за фирмите, които печелят над 1 милиарда $ годишно.

Предполага се, че през идващите 10 години измененията в законодателството ще привлекат в бюджета 737 милиарда $ доходи. По-голямата част от тях ще дойдат от повишението на налога върху корпорациите и понижаването на цените на медикаментите за получателите на Medicare. Около 124 милиарда $ ще постъпят в хазната посредством засилен надзор върху налозите на богатите американци - тези с приходи над 400 000 $ годишно.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР