Президентът на САЩ Джо Байдън говори в Държавния департамент относно

...
Президентът на САЩ Джо Байдън говори в Държавния департамент относно
Коментари Харесай

Байдън говори какво ще правят САЩ като външна политика

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приказва в Държавния департамент по отношение на целите във външната политика на страната.
Според неговите думи, Съединени американски щати ще се борят с възходящия авторитаризъм и упоритостите на КНР (Китай) и решимостта на Руската федерация да навреди на американската народна власт, написа БГНЕС. Конкретно за Русия акцент беше казусът с Алексей Навални и думите на Байдън, че Съединени американски щати " ще вдигнат залозите ", само че по какъв начин съответно ще стане, американският президент не посочи.
 Съединени американски щати замразяват предислоцирането на войските си от Германия Съединени американски щати замразяват предислоцирането на войските си от Германия
Джо Байдън ще анулира решението на Доналд Тръмп да изтегли към 12 000 американски бойци от Германия. Това разгласи съветникът на Байдън...
Новата администрация счита Китай за главен съперник на Съединените щати, само че е подготвена да си сътрудничи с Пекин, в случай че е в сходство с американските ползи, сподели президентът.
Ръководителят на Белия дом съобщи, че " насърчаването на върховенството на закона " и " достойното отношение към всеки човек " са в основата на американската световна политика.
Както означи Байдън, дипломацията още веднъж е в центъра на външната политика на Съединени американски щати и това би трябвало да значи взаимоотношение с съперниците на страната. Според него, американските полезности са " под опасност " и " изтласкани до ръба през последните няколко седмици ".
Байдън съобщи, че министърът на защитата Лойд Остин ще направи обзор на разполагането на американските войски в чужбина, като прекрати изтеглянето на силите от Германия.
 Байдън със заповед за повишение на потенциала на страната да приема бежанци Байдън със заповед за повишение на потенциала на страната да приема бежанци
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще издаде изпълнителна заповед за повишение на потенциала на страната да приема бежанци, както и меморан...
Освен това Вашингтон ще усили квотата за приемане на бежанци от чужбина и има намерение да я докара до 125 000 души през тази година, сподели Байдън.
Той уточни, че Съединени американски щати ускоряват дипломацията, с цел да сложат завършек на войната в Йемен. Според него, Вашингтон ще спре да поддържа военните интервенции на арабската коалиция в страната. За задачата, ще бъдат спрени продажбите на оръжие, което се употребява от Саудитска Арабия и съдружниците ѝ против Йемен.
Байдън е безапелационен, че би трябвало да освободят водачите на страната и представителите на гражданското общество, които са задържали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР