Президентът на Съединените щати възнамерява да проведе заседание на Съвета

...
Президентът на Съединените щати възнамерява да проведе заседание на Съвета
Коментари Харесай

Байдън свиква заседание на Съвета за национална сигурност за ситуацията в Украйна

Президентът на Съединените щати има намерение да организира съвещание на Съвета за национална сигурност по обстановката към Украйна в неделя, сподели прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, представена от news.bg.

" Президентът Байдън продължава да следи събитията в Украйна и постоянно е осведомен от своя екип по национална сигурност за събитията на място. Те потвърдиха, че Русия може да предприеме офанзива против Украйна когато и да е ", се споделя в изказването.

Псаки сподели, че в тази връзка Байдън " ще свика съвещание на Съвета за национална сигурност за обстановката в Украйна ".

Тя означи, че Байдън е бил осведомен за срещите на вицепрезидента Камала Харис в коридорите на конференцията по сигурността в Мюнхен с украинския президент Владимир Зеленски, ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, водачите на балтийските страни, немския канцлер Олаф Шолц и други

Байдън през вчерашния ден изрази угриженост, че Русия към този момент е решила да нахлуе в Украйна и офанзива може да се случи в идващите дни, само че не изключи опцията за дипломатическо решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР