Президентът на Съединените щати Джо Байдън отново попадна в потока

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън отново попадна в потока
Коментари Харесай

Байдън пак се обърка: Поздрави свой министър в зала, но него го нямаше

Президентът на Съединените щати Джо Байдън още веднъж попадна в потока на интернационалните медии поради следващото си комплициране.

В рамките на своя тирада в Белия дом по отношение на правото на аборт американският държавен глава изрече благодарности на администрацията за положените старания в тази тенденция. В края на изявлението си Байдън благодари на вицепрезидента Камала Харис и на Дженифър Клейн, която е пръв консултант на президента по въпросите на пола.

Джен, къде си седнала, Джен? А, ето те, Джен! Благодаря ти! И на секретаря Бесера (здравният министър Ксавиер Бесера, бел. ред.), който седи тъкмо до нея. Благодаря му, че е подобен водач, сподели Байдън.

Оказа се в действителност, че здравният министър не участва в залата и по-късно от Белия дом разясниха, че той е взел участие в полемиката, само че чрез видеовръзка.

Това не е първото неразбирателство, позволено от страна на 81-годишния американски президент. През септември 2022 година, още веднъж по време на свое изявление в Белия дом, той попита дали измежду присъстващите е конгресменката от републиканците Джаки Валорски, която бе починала в злополука преди повече от месец, напомня 20minutos.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР