Президентът на Руската федерация Владимир Путин одобри с указ нова

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин одобри с указ нова
Коментари Харесай

Путин одобри с указ нова концепция за външната политика на Русия

Президентът на Руската федерация Владимир Путин утвърди с декрет нова идея за външната политика на Русия.

" Кардиналните промени в интернационалните връзки постановиха съществено поправяне на основни документи за стратегическо обмисляне, в това число Концепцията за външна политика на Руската федерация, която обрисува правила, задания, цели на дипломатическата ни активност ", съобщи Путин.

В новата идея е очебийно, че Русия не се възприема за зложелател на Запада и няма враждебни планове към него. Москва разчита, че Западът ще осъзнае безперспективността на борбата и че ще се върне към равноправно взаимоотношение.

" Моля всички сътрудници, които вземат участие в реализацията на единната външна политика, да извърнат изключително внимание на разширението на връзките с градивно настроените сътрудници и основаването на такива условия, че неприятелските ни страни да се откажат от враждебна политика по отношение на страната ни. При дълготрайното обмисляне на нашите дейности е значимо да вземем поради целия набор от фактори и трендове в интернационалните връзки, да работим за подсилване на суверенитета на Русия, усилване на ролята на страната ни в решаването на международните проблеми и основаване на по-справедлив и многополюсен международен ред ", акцентира Путин.

В новата идея за външната политика на Русия се показва още, че Съединени американски щати са основният основател и проводник на антируска политика, както и че Вашингтон е главен източник на опасности за сигурността на Русия и интернационалния мир.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР