Президентът на Русия Владимир Путин окачестви вожда на Северна Корея

...
Президентът на Русия Владимир Путин окачестви вожда на Северна Корея
Коментари Харесай

Путин похвали Ким и отправи критики към САЩ

Президентът на Русия Владимир Путин окачестви вожда на Северна Корея Ким Чен-ун като "съвсем образован и към този момент зрял политик, който е решил "своята стратегическа задача ", създавайки нуклеарно оръжие и ракети с огромен обхват, предадоха Ройтерс, ДПА и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

На среща с ръководители на съветски печатни издания и осведомителни организации Путин акцентира, че затова "трябва да се изхожда от действителностите " и въпросът за денуклеаризация на Корейския полуостров да се взема решение единствено посредством договаряния.

Вчера от Сеул и Вашингтон бе даден знак, че при избрани условия биха се срещнали с представител на Пхенян, дори със самия Ким, припомниха организациите.

Путин назова "пълни нелепости " всички обвинявания към Русия за интервенция в президентските избори в Съединени американски щати. Той акцентира, че ограничението на работата на съветски медии в Съединени американски щати е "агресивна и злобна " реакция на Вашингтон на недостоверните данни за съветска намеси в изборите.

Путин заключи, че Русия не се намесва в изборите на никоя страна, в това число и в идните през март в Италия и че сходни изказвания целят да саботират руско-италианските стопански връзки.

Руският държавен глава сподели, че с рецензията във връзка отказаната регистрация на Алексей Навални като кандидат-президент на Русия формален Вашингтон е дал израз на желанията си към този опозиционен деятел. "Те се издадоха, по-добре да си бяха мълчали ", означи той, без да посочва Навални.

В отговор на въпрос Владимир Путин сподели, че връзките сред Русия и Съединени американски щати ще се подобрят единствено в случай че Вашингтон прояви "мъжество и здрав разсъдък ".

Руският президент изрази подготвеност на Украйна да бъдат върнати "десетките военни кораби и самолети ", останали на територията на Крим, само че означи, че те са в доста неприятно положение.

Путин не вижда нищо неприятно в това украинският президент Петро Порошенко, като богат човек, да заведе за празниците фамилията си в чужбина (на Малдивските острови).

Същевременно той се похвали, че по Нова година си бил вкъщи, а след това прекарал два дни в Сибир, където било минус 33 градуса, само че това му харесвало.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР