Президентът на Русия Владимир Путин назначи Денис Пушилин за временно

...
Президентът на Русия Владимир Путин назначи Денис Пушилин за временно
Коментари Харесай

Путин назначи временни ръководители на новите територии

Президентът на Русия Владимир Путин назначи Денис Пушилин за краткотрайно изпълняващ длъжността началник на Донецката национална република, която на 30 септември влезе в състава на Руската федерация.

Пушилин стана един от водачите на протестното придвижване на рускоезичното население в Донецка област през 2014 година Участвал е в провъзгласяването на 7 април 2014 година на Донецката национална република, цитира dariknews.bg.

През 2018 година печели изборите за началник на самообявилата се република. Участва и в подписването на контракта за влизане на ДНР в състава на Руската федерация.

За краткотрайно изпълняващ длъжността началник на Луганската национална република (ЛНР) е назначен Леонид Пасечник.

През 2014 година Пасечник минава на страната на образуваното в Луганска област национално опълчение, а през 2018 година печели изборите за началник на самообявилата се република.

За губернатор на Запорожка област е назначен Евгений Балицки, а на Херсонска област - Владимир Салдо.

Указите за назначението на краткотрайно изпълняващите длъжността ръководители са оповестени на формалния уебсайт на президентската администрация, заяви ТАСС.

Съгласно контракта за влизане на четирите области в състава на Руската федерация, краткотрайните ръководители ще извършват своите функционалности до провеждането на избори за тези длъжности в сходство с съветското законодателство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР