Президентът на Русия Владимир Путин изрази безпокойството си от увеличаването

...
Президентът на Русия Владимир Путин изрази безпокойството си от увеличаването
Коментари Харесай

Путин нападна НАТО

Президентът на Русия Владимир Путин изрази безпокойството си от увеличението на военната мощност на НАТО наоколо до съветските граници и упрекна Алианса в отвод от разговор с Москва, съобщи БНР.

В обръщението си към участниците в деветата Московска конференция по интернационална сигурност президентът Путин съобщи: „ Не може да не ни безпокои непрекъснатото увеличение на военния капацитет и инфраструктурата на НАТО наоколо до съветските граници. Както и това, че Алиансът отхвърля да прегледа градивно нашите оферти за деескалация на напрежението и понижаване на риска от непредвидими произшествия “.

Руският водач изрази вяра, че в последна сметка ще надделеят здравият разсъдък и желанието за развиване на градивни връзки с Русия. По думите му политическата воля и готовността за взаимни отстъпки могат да доведат до позитивни резултати. Като прегледен образец той уточни решението на Русия и на Съединените щати да удължат до 2026 година действието на Договора за понижаване на стратегическите настъпателни оръжия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР