Президентът на Русия и неговите най-приближени съветници изглежда водят руска

...
Президентът на Русия и неговите най-приближени съветници изглежда водят руска
Коментари Харесай

Таен доклад на ЦРУ: Путин вероятно лично ръководи кампанията по дискредитиране на Байдън

Президентът на Русия и неговите най-приближени съветници " наподобява водят " съветска интервенция за задгранично въздействие за интервенция в президентските избори през 2020 година против някогашния вицепрезиден и в която прочут украински народен представител е забъркан дружно с персоналния юрист на президента Доналд Тръмп Рудолф Джулиани. До този извод е стигнало Централно разузнавателно управление на САЩ вследствие на свръхсекретен разбор на разследващата информация, както оповестяват двама източници, срещнали се с текста на отчета, представени от The Washington Post, предава организация Фокус.
На 31 август Централно разузнавателно управление на САЩ разгласява разбор на напъните на Русия за интервенция в изборите, които би трябвало да се проведат през ноември, в своя мощно систематизиран отчет на Централно разузнавателно управление на САЩ Worldwide Intelligence Review, показват източниците. Анализаторите от Централно разузнавателно управление на САЩ направиха своето умозаключение, със съдействието на Агенцията за национална сигурност и ФБР, въз основа на няколко десетки информациi, събранi от открити, декласифицирани и класифицирани разследващи източници. В умозаключение са показани резултатите от подробния разбор на Централно разузнавателно управление на САЩ за активността на украинския народен представител Андрей Деркач, който популяризира дискредитираща информация за Байдън в Съединени американски щати посредством лобисти, в Конгреса, в медиите и посредством контакти с близки до президента лица.
Според източниците първият ред на документа гласи следното: „ Ние имаме вяра, че президентът и множеството висши съветски чиновници са наясно и, по всяка възможност, управляват съветски интервенции за въздействие, целящи дискредитиране на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати, поддръжка на президента на Съединени американски щати и подклаждане различия в обществото преди изборите в Съединени американски щати през ноември ".
 Преболедувалите: горделивост ли е да си прекарал ковид? Преболедувалите: горделивост ли е да си прекарал ковид?
Внимание от близките, свръхмедийност, извеждане на напред във времето в обществените мрежи: в очите на някои пациенти коронавирусът е не е свърз...
Службата на шефа на Националното разузнаване и Министерството на финансите разпознават Деркач като съветски сътрудник, само че не е обществено обявено, че Централно разузнавателно управление на САЩ, НСА и ФБР считат, че Путин може персонално да управлява акцията. Деркач отхвърля да е работил от името на Москва.
В отчета на Централно разузнавателно управление на САЩ се разказват в детайли дейностите на Деркач и се споделя, че като част от активността си той популяризира своята информация срещу Байдън посредством лобисти, членове на Конгреса и американските медии. Въпреки че тази активност включва връзка и взаимоотношение на Деркач с „ известно “ лице, обвързвано с предизборния щаб на Тръмп, това лице не е посочено в заключението. Името на Джулиани, който от няколко месеца намерено взаимодейства с Деркач, не е посочено в отчета.
Централно разузнавателно управление на САЩ, АНС и ФБР отхвърлиха коментар, само че нито една от трите организации не отхвърли детайлностите на отчета. По тяхно искане не бяха оповестени детайлности за разследващите данни, употребявани за осъществяване на аналитичната оценка, с цел да се защитят източниците и методите за събиране на разследващи данни. Белият дом също отхвърли коментар.
На 10 септември, след претенции от депутатите от Демократическата партия, Министерството на финансите включи Деркач в санкционния лист, заявявайки, че повече от 10 години той е „ деен съветски сътрудник и поддържа тесни връзки с съветските специфични служби “. На 10 септември министърът на финансите Стивън Мнучин съобщи, че „ Деркач и други съветски сътрудници употребяват операция и машинация, с цел да се опитат да повлияят на изборите в Съединени американски щати и другаде по света “. Министерството на финансите съобщи, че Деркач " е провел прикрита акция за въздействие, с цел да основава и популяризира подправени и голословни информации за американски чиновници преди президентските избори през 2020 година ", като пуска редактирани аудиозаписи и друга непотвърдена информация, която западни медии популяризират.
На 7 август Службата на шефа на Националното разузнаване разгласява изказване от шефа на Националния център за контраразузнаване и сигурност Уилям Еванина. Изявлението разпознава Деркач като част от съветска акция за „ дискредитиране “ на , като „ популяризира изказвания за корупция (включително посредством изтекли телефонни позвънявания до пресата), с цел да компрометира кандидатурата на някогашния вицепрезидент Байдън и Демократическата партия “.
 Сабах: Макрон жадува да ръководи рецесии в Средиземноморието " Сабах ": Макрон жадува да ръководи рецесии в Средиземноморието
Макрон жадува да ръководи рецесии в Средиземноморието и да предизвиква разговора, а не враждебността в района, написа в. " Сабах ", представен от...
Миналата седмица шефът на ФБР Кристофър Рай свидетелства на съвещание на комисията по нацистите световна сигурност, като се базира на изказването на Еванина, без да посочва Деркач по име. Рей сподели, че ФБР следи " доста дейните " дейности на Русия за " посяване на разделяне и раздори и има вяра, че разследващата общественост направи това умозаключение обществено основно, с цел да дискредитира вицепрезидента Байдън ".
Тръмп отговори на Рей, като съобщи, че се тормози, че шефът на ФБР не приказва за намесата на Китай. Службата на шефа на националното разузнаване също заяви, че Китай и Иран се пробват да се намесят в политическия развой на Съединени американски щати. Тръмп също улеснява разпространяването на информация, компрометираща Байдън, която Деркач популяризира. На 18 август Тръмп наново разгласява материали, оповестени от консуматор в „ Туитър “ (който по-късно беше забранен). Това е откъс от аудиозапис, за който се твърди, че е изработен през 2016 година, който Деркач направи обществено притежание тази година и в който Байдън беседва с тогавашния президент на Украйна Петро Порошенко.
В аудиозаписите, оповестени от Derkach, Байдън може да бъде чут да свързва гаранции за заем на Украйна с оставката на тогавашния украински основен прокурор Виктор Шокин, който беше упрекнат в корупция. Джулиани, който се срещна с Деркач в Киев през декември и в Ню Йорк предходната година, споделя, че записите демонстрират, че Байдън се пробва да отбрани сина си Хънтър, който по това време беше в борда на шефовете на украинската газова компания „ Бурисма “. В оповестените аудиозаписи на телефонни диалози такава връзка не се наблюдава.
Джулиани призна, че Деркач му е дал материали, когато Джулиани се е опитал да откри доказателства за противозаконните дейности на татко и наследник Байдън. Той също по този начин призна изказванието, че украинското държавно управление се е намесило в президентските избори през 2016 година, действайки на страната на демократите, по-специално посредством даване на материали, доказващи корупция, в които е забъркан вторият началник на акцията на Тръмп през 2016 година Пол Манафорт. По-късно Манафорт бее наказан за данъчни и банкови измами, свързани с работата му в Украйна. Деркач разгласява някои от тези материали на обществен уеб страница, който той сътвори
През юли в изявление за Politico Деркач съобщи, че е предал пакети с материали на няколко сенатори и чиновници на Белия дом. Според него той е уведомил сенаторите Рон Джонсън, републиканец от Уисконсин, Чарлз Е. Грасли, републиканец от Айова и Линдзи Греъм, републиканец от Южна Каролина за тези материали. Джонсън, Грасли и Греъм отхвърлят да са получавали информация от Деркач. Републиканецът от Калифорния Девин Нунес отхвърли да каже дали е получил такаева. През юли представители на управлението на Демократическата партия пишат на Рей с искане за брифинг, защото се притесняват, че членовете на Конгреса ще бъдат употребявани за прикриване на източници на погрешна информация и даването им на формален статут като част от задгранично вмешателство
 Колониалната политика на Германия в Африка: Какви са последствията през днешния ден? Колониалната политика на Германия в Африка: Какви са последствията през днешния ден?
В началото на ХХ век Кайзерова Германия е провеждала нападателна колониална политика в Африка. Днес Намибия, Танзания и Бурунди упорстват...
Републиканският сенатор Рон Джонсън стартира следствие против Байдън и „ Бурисма “, резултатите от което може да бъдат оповестени тази седмица. Преди няколко месеца Държавният департамент даде на Джонсън повече от 16 000 страници информация за следствието му, като той занесе тези документи в Конгреса, откакто конгресменът демократ Елиът Енгел, ръководител на Комисията по външни работи на Камарата на представителите, изпрати искане за тези документи.
След среща през декември с Деркач в разгара на процедурата за импийчмънт на Тръмп, Джулиани написа в „ Туитър “, че помощта на Съединени американски щати за Украйна може да бъде „ съществено възпрепятствана “, в случай че украинското държавно управление не отговори на опасенията му по отношение на корупцията. Обвиненията на Джулиани и Деркач против Байдън бяха необятно отразени от One America News, която изпрати сътрудник в Киев с Джулиани. През февруари Джулиани интервюира Деркач в YouTube, където Деркач твърди, че помощта на Съединени американски щати за Украйна е пропиляна.
Въпреки обстоятелството, че Деркач е някогашен член на проруската партия и е учил във Висшето учебно заведение на Дзержински на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Москва, Джулиани поредно оправдава връзките си с Деркач. След като Министерството на финансите разгласи, че Деркач е в санкционния лист, Джулиани съобщи пред The New York Times, че " няма причина да счита, че Деркач е съветски сътрудник ", само че също добави: " Откъде, по дяволите, да знам? "
В диалог Енгел сподели, че не е сюрпризиран, че някои членове на разследващата общественост са стигнали до заключението, че Путин още веднъж се пробва непосредствено да помогне на в предизборната акция. Но той прикани администрацията да направи констатациите обществено притежание.
„ Това най-много предизвиква проблеми " Идеята е, че администрацията явно прави всичко допустимо, с цел да скрие обстоятелствата от Конгреса и американския народ ", сподели той. " Президентът наподобява се пробва да трансформира цялата изпълнителна власт в лост на акцията си за преизбиране за втори мандат, като прекомерно политизира външната политика и разузнаването. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР