Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира лидера на Националната либерална

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира лидера на Националната либерална
Коментари Харесай

Румънският президент номинира Людовик Орбан за премиер

Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира водача на Националната демократична партия (PNL) Людовик Орбан за министър председател на страната след вота на съмнение, който смъкна държавното управление на министър-председателя Виорика Дънчила от Социалдемократическата партия, оповестяват локални медии.

Орбан е номиниран след съвещания на президента с всички парламентарно показани партии.
 Падането на държавното управление дава късмет на Румъния
Падането на държавното управление дава късмет на Румъния

След три години на власт и трима провалили се министър председатели...

" Надявам се, че всички политически артисти могат да осъзнаят обстоятелството, че ние сме в политическа рецесия и че колкото по-бързо стигнем до положително решение , толкоз по-добре ", разгласи Йоханис на конференция с Людовик Орбан.

" Вярвам, че новото държавно управление незабавно би трябвало да встъпи в служба, с цел да извърши няколко задания : образуване на президентските избори, приемане на бюджета за 2020 година и привършване на бюджет 2019. Очаквам още доста неща от държавното управление на Орбан и съм сигурен, че ще създадат най-хубавото за едно сполучливо преходно държавно управление ", добави президентът.

Според конституцията Орбан има 10 дни да показа програмата на държавното управление и кабинет пред Народното събрание , които би трябвало да бъдат подложени на гласоподаване. Новото държавно управление се нуждае от минимум от 233 гласа в 465-местния парламент, с цел да бъде доказано.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР