Президентът на организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори се

...
Президентът на организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори се
Коментари Харесай

Световните лидери да бъдат част от Олимпиадата, се надяват в Токио

Президентът на организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори се надява международните водачи да дойдат в Япония за летните олимпийски игри през лятото. "Бих желал Европа и Съединени американски щати да се оправят с рецесията с ковид, тъй че колкото се може повече хора да участват на олимпийските и параолимпийските игри в Токио, както и водачите на всяка страна ", сподели Мори в изявление, оповестено през днешния ден във вестник "Йомиури ".

"Може би новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще пристигна, към този момент сме поканили и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, някогашният японски министър председател Шиндзо Абе може да се срещне с тях. Въпреки че другите страни са в разкол и борба, дано вместо това си сътрудничим с целия свят. Бихме могли да поставим действителни старания и дружно откровено да обсъдим по какъв начин да преодолеем тежкото злополучие с ковид ", сподели ръководителят на организационния комитет.

Около 11 хиляди спортисти ще вземат участие на олимпийските игри в Токио, а към 4,4 хиляди на параолимпийските. Олимпиадата трябваше да се организира от 24 юли до 9 август тази година, само че поради световната пандемия беше отсрочена за 23 юли до 8 август 2021 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР