За никого не е тайна, че столичният квартал Младост“ отдавна

...
За никого не е тайна, че столичният квартал Младост“ отдавна
Коментари Харесай

Големия Маргин ликвидира легендарен пазар в София

За никого не е загадка, че столичният квартал „ Младост “ от дълго време се е трансформирал в бетонната джунгла на София.

При все, че няма даже един сантиметър свободно пространство, основният проектант Здравко Здравков, е разписал позволение за градеж на още два големи блока. Напук на постоянните митинги на хората там, които желаят детски площадки, паркинги и градинки, ще се лее бетон.

 

В случая жертва на строителната инвазия става именитият пазар „ Пътеките “ в „ Младост “ 1А, фамозен като първия, въпреки и спонтанен мол в България. Върху общинския терен още в първите години на прехода пораждат десетки бараки и магазинчета, цялостни догоре с мечтаните западни артикули. Макар и неугледни на тип, до появяването на модерните търговски центрове павилионите на „ Пътеките “ са единственото място в големия столичен квартал, където може да се откри и от пиле мляко.

 

„ Преди няколко дни мястото бе заградено и през днешния ден видях останките. На мястото ще се издигне първокласна кооперация с подземни гаражи. Е, довиждане „ Пътеки “ “, написа неотдавна във фейсбук журналистката Лияна Панделиева.

Подобно на нея хиляди поданици на „ Младост “ изтръпнаха при появяването на багерите в именития пазар. Не толкоз от жал за магазинчетата, които така и така към този момент са банкрутирали поради конкуренцията на модерните молове, а поради появяването на следващите нови блокове във така и така мощно презастроения квартал. Опасенията им са, че бъдещите здания ще доведат до нови проблеми с трафика и тапи в региона. Опитите им да спрат наливането на бетона с митинги, подписки и тъжби удрят на камък.

 

Оказва се, че строителното позволение е написано в края на август предходната година при Йорданка Фандъкова. И да е имало нещо неправилно тогава, връщане обратно няма. И по какъв начин да е другояче, щом зад многомилионната инвестиция стои именитият създател на СИК – Красимир Маринов – Големия Маргин. Разбира се по остарял табиет, от времената когато КПКОНПИ искаше да конфискува имуществото, Маргина не работи от свое име.

Вместо това, зад следващото наливане на бетон стои компания на брачната половинка му Мария „ Бългериан

индъстрис груп “. Оказва се, че апетитният терен още преди години тихомълком е платен от Столична община. Впоследствие служители, под претекст, че се борят с противозаконното строителство, разчистват няколко работещи от десетилетия павилиона за сандвичи и магазинчета в близост. Така багерите и бетоновозите на Маргина няма да имат проблем при достъпа до градежа.

Изливането на бетон върви с цялостна сила 

От документите излиза наяве, че компанията на Мария Маринова се кани да вдигне две здания с височина 33 метра. Това е единствено първият стадий от бетонирането на именития пазар „ Пътеките “. Впоследствие на „ Бългериан индъстрис груп “ е обещано право да построи и още една постройка с магазини и офис пространства на 3 етажа. Освен в случай че радушен служител не им разреши прибавянето на още етажи. Подобни щастливи за строителите развръзки през годините са постоянно срещани. Разбира се, служителят в общината, дал позволение за смяна, също остава удовлетворен.

 

Според специалисти инвестицията в строителството ще погълне няколко милиона лв.. Парите ще обезпечи именитият необут на СИК, въпреки лице на плана да се води брачната половинка му. Мария Маринова има дълготраен опит на подставено лице, напомнят хора от подземния свят. След разпада на групировката СИК, тя и дамата на Малкия Маргин бяха определени за лица на техния законен бизнес. За негативно време двете дами се оказват собственички на голям брой мощни компании. На тяхно име бяха трансферирани и огромна част от къщите и офисите на братя Маринови.

Чрез половинката си Големия Маргин даже съумя да се завърне публично и в застраховането. Преди няколко години Мария Маринова записва застрахователния брокер „ Бул Ауто Брокер “. Фирмата на бърза ръка откри офиси в цялата страна. Както си му е редът, главният таргет са застраховките на коли. Освен нормалната „ Гражданска отговорност “, преференциални предложения има и за „ Автокаско “. Дори и без печално известните стикери на предното стъкло, от компанията подсигуряват, че колите на клиентите им ще останат невредими.

 

От няколко месеца дамата на Големия Маргин влиза в ръководството и на друга от фамилните компании, която ръководи няколко хотела в Слънчев бряг. От книжата на сдружението излиза наяве, че Мария Маринова и сътрудниците й в управата възнамеряват огромно разгръщане. В края на предходната година даже е издадена и емисия от облигации за близо 10 млн. лв., а напълно скоро се възнамерява и излизане на борсата.

Автор: Уикенд, informiran.net

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР