Ще пробия пътя на жените, навсякъде виждам умни и отдадени

...
Ще пробия пътя на жените, навсякъде виждам умни и отдадени
Коментари Харесай

Стево Пендаровски не уважи Гордана Силяновска, столът му на церемонията остана празен

„ Ще пробия пътя на дамите, на всички места виждам умни и отдадени дами, които нося освен в мозъка си, само че и в сърцето си “, съобщи Гордана Силяновска в речта след полагането на клетвата като новия държавен глава на районен съд Македония.

„ Ние, дамите, можем да развием политиката като изкуство на невъзможното, а освен на вероятното. Доверието е доста значимо и аз ще го оправдая. И не поради отговорност към партията, а тъй като съм заобиколен от доста красиви дами. Но ние сме длъжни да оказваме помощ на хората и да следваме ритъма на природата. Бих желала да създадем крачка напред в представителството на дамите в бъдещия състав та Народното събрание. Неслучайно думите страна и Македония са в женски жанр. „ Помогнете на дамите народни представители да изразят това, което до момента не са съумели “, сподели Силяновска.

Тя е първата жена президент на районен съд Македония.

В речта си тя на няколко пъти загатна президента на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, на който благодари, тъй като единствено той е вярвал, че тя ще стане държавен глава.

Силяновска Давкова даде обещание, че ще се грижи за всички еднообразно за всички жители. „ Ще бъда президент и на левицата, и на десницата. Аз ще бъда президент на всички жители, няма да различавам нито по етнос, нито по вяра, нито по пол, нито по каквато и да е разлика “, сподели тя.

По-рано Гордана Силяновска постави клетва като президент на „ Македония “ и не употребява формалното название на страната Република Северна Македония. " Декларирам, че ще извършвам съзнателно и отговорно функционалността президент на Македония, като уважавам конституцията и законите ", сподели тя.

Университетската професорка ще бъде шестият президент на страната.

На церемонията по встъпването й в служба не участваха, въпреки да бяха поканени, предшественикът й Стево Пендаровски и Бранко Цървенковски, който бе президент през интервала 2004-2009 година Техните столове останаха празни. В същото време на церемонията в Собранието пристигнаха някогашния президент Георге Иванов (2009-2009) и Вилма Трайковска, брачна половинка на починалия президент Борис Трайковски, заемал поста през 1999-2004 година

По-късно следва предаването на президентския пост в резиденцията " Вила Водно ". Силяновска ще се срещне четири очи със Стево Пендаровски, чийто мандат изтече през днешния ден.

Очаквайте още детайлности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР