Президентът на Индонезия Джоко Видодо спечели вчера Международната награда за

...
Президентът на Индонезия Джоко Видодо спечели вчера Международната награда за
Коментари Харесай

Президентът на Индонезия спечели Международната награда за мир в Абу Даби

Президентът на Индонезия Джоко Видодо завоюва през вчерашния ден Международната премия за мир на Имам Хасан бин Али за 2022 година, връчена на Форума за мир в Абу Даби , съобщи осведомителната организация на Обединените арабски емирства – УАМ. Събитието е под патронажа на шейх Абдула бин Зайед Ал Нахаян, министър на външните работи и интернационалното съдействие.

Шейх Абдула бин Баях, президент на Форума за мир в Абу Даби, връчи премията на индонезийския вицепрезидент доктор Маруф Амин, който я одобри от името на президента на Индонезия. Приемът се състоя в хотел " Емирейтс палас " в Абу Даби.

" За мен е наслаждение от името на Форума за мир в Абу Даби да удостоя с Международната премия за мир на Имам Хасан бин Али 2022 година президента Видодо като самопризнание за неговата ангажираност и принос към забележителните старания, които Индонезия показва в насърчаването на мира и търпимостта както на районно, по този начин и на интернационално ниво. Великата страна Индонезия е парадигма за взаимно битие, обогатена посредством нейните разнообразни етноси и вероизповедания, живеещи като другари един до друг ", сподели Шейх Абдула бин Баях за премията.

От своя страна индонезийският вицепрезидент изрази своята признателност за приемането на тази премия от името на президента Видодо и народа на Индонезия. Той означи, че това е израз на респект както към напъните на индонезийския президент, по този начин и към значимата позиция, която Индонезия има в разпространяването на толерантността и мирното общуване.

Международната премия за мир на Имам Хасан бин Али е годишно отличие, присъждано от Форума за мир в Абу Даби от 2015 година Тя е самопризнание за на практика начинания и университетски достижения в насърчаването на мира и взаимното съжителстване.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР