Президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае ще се

...
Президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае ще се
Коментари Харесай

Среща на върха решава бъдещето на Дешан

Президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае ще се срещне със селекционера на националния тим Дидие Дешан идната седмица, с цел да обсъдят бъдещето на треньора, заяви вестник " Уест-Франс " в четвъртък. Изглежда Дешан е податлив на подпише нов контракт с федерацията до края на евро 2024, споделя още източникът.

Както след всяко огромно съревнование от 10 години насам, откогато Дешан е народен селекционер на Франция, двамата ще се срещнат с Гингам, с цел да създадат сметка и да приказват за бъдещето.

Тази среща ще се организира другата седмица, признава Льо Грае пред бретанския ежедневник, без да дава точна дата.

" Според мен ще уточним това в Гингам. Ако не желае да остане, ще е малко. Ако желае да остане, ще има по-дълги полемики ", споделя президентът.

Дешан, който е в края на контракта си, утвърждава доста поста си и има всичките карти в ръката да продължи, откакто Франция реализира триумф на Мондиал 2022, стигайки до финала. Според вестник " Екип " той може даже да изиска контракт до Световното първевнство през 2026.

" А за какво не 2030? ", иронизира Льо Грае, който желае първи да види " по какъв начин виждаме Европейското състезание през 2024 ", като тази дата съответствува с края на третия му и финален мандат отпред на федерацията.

Запитан дали би се обърнал към Зинедин Зидан при положение на овакантяване на Дешан, Льо Грае отсече: " Не мислил за случая, в който Дидие си потегля. Тжой прави добре работата си, приоритет ни е и мисля, че ще се разберем. "


















22:00 22/12 22:00 22/12 21:45 21/12 21:45 21/12 22:00 21/12






























--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР