Президентът на френската футболна федерация (FFF) Ноел льо Грае написа

...
Президентът на френската футболна федерация (FFF) Ноел льо Грае написа
Коментари Харесай

Франция се оплака официално от обидите на аржентинските футболисти

Президентът на френската футболна федерация (FFF) Ноел льо Грае написа публично писмо до аржентинската централа с недоволство във връзка метода на празнуване на националния отбор на Аржентина след финала на международното състезание в Катар. Същото направи и френската спортна министърка Амели Удуа-Кастера в писмо до аржентинския си сътрудник.

Льо Грае подлага на критика остро футболистите на " албиселесте ", които завоюваха третата международна купа на страната си след осъществяване на дузпи против " петлите ".

" Написах писмо до сътрудниците от Аржентинската федерация. Намирам тези ексцесии за ненормални в подтекста на спортно съревнование и ми е мъчно да ги схвана - съобщи Льо Грае. - Това отиде прекомерно надалеч. Поведението на Мбапе беше образцово ".

Френският футболен началник засяга най-много държанието на вратаря на Аржентина Емилиано Мартинес, който се подигра на Мбапе (звездата на " петлите " вкара общо 4 гола на Мартинес в мача) като в съблекалнята извика " Минута безмълвие... за Мбапе, който умря ". А по време на шампионския церемониал Мартинес носеше кукла с лицето на Мбапе, до момента в който група почитатели възпламени мукавен ковчег, украсен със фотография на звездата на ПСЖ.

" Намирам това за тъпо - съобщи на собствен ред спортната министърка Удуа-Кастера. - Колкото и мъчително да загуби нашият народен тим, държанието на аржентинския отбор след успеха не беше почтено за мача, който гледахме. Просто е вулгарно и неуместно. Това е държание на неелегантни спечелили ".

А френският министър на стопанската система, финансите и възобновяване Бруно льо Мер назова аржентиските футболисти " недостойни " за успеха. И съобщи: " Какво прави ФИФА? Спортът е почтена игра, почитание към останалите, към тези, които са изгубили. Не би трябвало да се прибавят и обиди към разочарованието ".

Към момента няма отговор от аржентинските институции, към които са отправени писмата от френска страна.

 

РАЗСЛЕДВАНЕ

ФИФА изгрежда смята за надалеч по-сериозен един различен проблем от финала на Мондиал 2022 и към този момент стартира следствие. 

То е за това по какъв метод известният турски готвач Нусрет Гьокче по прякор Salt Bae (Бея на солта) е получил достъп до терена и е държал в ръце Световната купа, извоювана от Аржентина. В формалните фотоси от награждаването, както и в обществените мрежи се появиха негови фотоси как прекъсва тържествата на аржентинците на стадион " Лусоил " и театралничи с купата.

Това държание на Гьокче му навлече голям брой рецензии в обществените мрежи, а също по този начин и докара до много рецензии към ФИФА за писъствието на готвача на терена.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР