Спасителна операция беше проведена в района на гръцкия остров Крит,

...
Спасителна операция беше проведена в района на гръцкия остров Крит,
Коментари Харесай

Спасиха 42 мигранти край остров Крит

Спасителна интервенция беше извършена в региона на гръцкия остров Крит , откакто кораб с мигранти е подал сигнал за злополучие. 42 души са открити, до момента в който други трима остават в неопределеност, предават от Българска телеграфна агенция по данни на гръцки медии.

Според информация от АНА-МПА корабчето с мигрантите е подало сигнал за злополучие на 27 морски благи югозападно от Крит до италианския център за търсене и избавяне. Центърът е уведомил гръцките управляващи. Бреговата защита на Гърция заяви, че 39 от мигрантите са били избавени от преминаващ наоколо транспортен съд, един е бил взет на борда на различен транспортен съд, а други двама са били извадени от морето от хеликоптер на гръцките военноморски сили и откарани в пристанището в Суда.

На борда на кораба е имало общо 45 души , съгласно свидетелски показания.

В избавителната интервенция са взели участие 5 преминаващи кораба, един кораб за морски избавителни интервенции и един хеликоптер, заяви гръцката държавна телевизия ЕРТ. Това е втората избавителна интервенция в региона в границите на едно денонощие, откакто през вчерашния ден край остров Елафониси край крайбрежията на Крит са били открити още 36 мигранти.
 Остров Крит регистрира внезапен растеж на мигрантите от Либия
Остров Крит регистрира внезапен растеж на мигрантите от Либия

На него и на прилежащия дребен остров Гавдос няма никакви уреди за настаняване на мигранти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР