Президентът на ФИФА Джани Инфантино призовава европейските асоциации да си

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино призовава европейските асоциации да си
Коментари Харесай

Инфантино призна за единение, но противоречията продължават

Президентът на ФИФА Джани Инфантино приканва европейските асоциации да си сътрудничат при оформянето на огромни идни интернационалните футболни планове.

" Заедно можем да създадем разликата. Надяваме се, че можем да продължим да работим дружно ", сподели в речта си на гостите на конгреса на УЕФА в Братислава. Инфантино, който беше определен за президент на ФИФА преди две години благодарение на европейски гласове, призна, че европейските асоциации в последно време са " малко подценявани ".

Разлики в мненията сред УЕФА и ФИФА понастоящем съществуват за Световното клубно състезание. Инфантино желае да разшири шампионата от сегашните 7 тима до 24 и да го утвърди като летен правоприемник на Купата на конфедерациите - проект, отритнат от УЕФА и топ европейските клубове.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин обаче желае да разшири новата Лига на нациите на континента в световно събитие и към този момент - без присъединяване на ФИФА - стартира диалози с други континентални конфедерации. Сериозни полемики по предложенията се чакат на идващото съвещание на съвета на ФИФА, който ще се организира сред 15 и 16 март в Богота.
FIFA President Gianni Infantino, gives his address to #UEFACongress pic.twitter.com/BE8qc8Vkv3
— UEFA (@UEFA) February 26, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР