Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел определи като клане“ действията

...
Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел определи като клане“ действията
Коментари Харесай

Шарл Мишел нарече убийствата в Буча - клане и обеща нови санкции срещу Русия

Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел дефинира като „ кръвопролитие “ дейностите на съветската войска в украинския град Буча. Той написа в профила си в Туитър, че е шокиран от „ натрапчивите изображения на зверства, осъществени от съветската войска “ в освободения регион на Киев.

Мишел сподели, че Европейски Съюз и неправителствени организации оказват помощ в напъните за опазване на доказателства за военни закононарушения и даде обещание „ нови наказания на Европейски Съюз “ против Русия.

„ Шокиран съм от фрагментите на чудовищните действия на съветската войска в освободения регион на Киев. В Буча е осъществено кръвопролитие. Европейски Съюз оказва подпомагане на Украйна и неправителствени организации в събирането на доказателства, които да послужат пред интернационалния съд. Предстоят нови наказания от страна на Европейски Съюз. Слава на Украйна! ", написа Мишел в Туитър.

Shocked by haunting images of atrocities committed by Russian army in Kyiv liberated region

EU is assisting & NGO’s in gathering of necessary evidence for pursuit in international courts.

Further EU sanctions & support are on their way.

Слава Україні!
— Charles Michel (@eucopresident)
По-рано кметът на Буча Анатолий Федорук разгласи, че към 300 локални цивилни са били убити по време на окупацията на града от съветските сили. Твърди се, че към 280 души са хвърлени в всеобщ гроб, а останалите са оставени на улицата.

Буча, намиращ се в предградието на Киев, беше под съветски надзор до преди 3 дни. След като украинската страна си върна целия район към столицата, станаха ясни шокиращите разкрития.

В обществените мрежи бяха публикувани фотоси от мъртвите тела по улицата на града. „ Това са следствията от съветската окупация “, сподели Федорук. Русия към момента не е дала отговор на отчетите за осъществени сходни дейности.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел показа, че е „ шокиран от новините за зверствата, осъществени от съветски сили “, като добави, че всички каузи би трябвало да бъдат преследвани от Международния съд.

I congratulate on liberation of most of Kyiv region.

Shocked by news of atrocities committed by Russian forces. EU assists Ukraine in documenting war crimes. All cases must be pursued, namely by.

The EU will continue strong support to Ukraine. Слава Україні!
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF)
Германският вицеканцлер и министър на стопанската система Роберт Хабек сподели, че дейностите в Буча съставляват „ извънредно военно закононарушение “, което „ не може да остане без отговор “. Той добави, че Германия приготвя по-строги наказания " с сътрудниците от Европейски Съюз ".

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също разяснява разкритията в Буча:

„ Ужасена съм от известията за неописуемия смут в регионите, от които се изтегля Русия. Необходимо е незабавно осъществяване на без значение следствие. Извършителите на военни закононарушения ще бъдат подведени под отговорност “, написа фон дер Лайен

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели пред немския вестник „ Bild “, че „ това, което се случи в Буча и други покрайнини на Киев, може да бъде разказано единствено като геноцид “. Той сподели, че съветският президент Владимир Путин носи отговорност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР