Президентът на Еквадор Ленин Морено обяви, че Джулиан Асандж нееднократно

...
Президентът на Еквадор Ленин Морено обяви, че Джулиан Асандж нееднократно
Коментари Харесай

Асандж нееднократно нарушава задълженията си, предупреди лидерът на Еквадор

Президентът на Еквадор Ленин Морено разгласи, че Джулиан Асандж " неведнъж е нарушавал " изискванията за предоставеното му леговище в еквадорското посолство в Лондон, където създателят на " Уикилийкс " живее повече от шест години, осведоми Агенция Франс Прес.

Асандж се укрива в посолството от 2012 година, с цел да избегне изгонването му в Швеция, където беше упрекнат в полово посягане, само че след това шведската прокуратура смъкна обвиняванията.
 Роджър Уотърс
Роджър Уотърс " скочи " на Съединени американски щати поради Асандж и Манинг

Бившият вокалист на " Пинк Флойд " с следващо остро изявление

" Той не може да лъже, да бъде оставян да хаква сметки или да прихваща частни телефонни диалози " съгласно изискванията в съглашението за леговище, разяснява Морено пред еквадорско радио.

Асандж отхвърля да напусне посолството, защото се тормози, че може да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, където може да бъде наказан на пожизнен затвор за публикуването на класифицирани документи на Държавния департамент и Пентагона през 2010 година

Морено разясни, че " Асандж прекомерно постоянно неведнъж нарушава съглашението, което имаме с него и с неговия адвокатски екип ". Той не сподели дали Еквадор ще приключи осъществяването на съглашението.

Еквадорското държавно управление внесе публично недоволство в Организация на обединените нации, като упреква " Уикилийкс " в разпространяване на персонална информация, която се свързва с Морено. Снимки, видеоматериали и частни диалози се появиха на обществени платформи като " Туитър " и " Facebook ". Морено също беше заставен да опровергава обвинявания в корупция, които се появиха на уеб страницата inapapers.org. Президентът твърди, че знае кой е виновен за тази информация.
 Организация на обединените нации желае от Англия, Асандж свободно да напуща еквадорското посолство
Организация на обединените нации желае от Англия, Асандж свободно да напуща еквадорското посолство

Той не би трябвало да се опасява от арест или екстрадиция

През последните месеци връзките сред Асандж и Еквадор се утежниха. През октомври 2018 година Асандж упрекна Еквадор в нарушение на " главните му права " посредством ограничение на достъпа му до външния свят, откакто през март дипломатическата задача спря достъпа му до интернет и телефона. Кито пък упреква Асандж, че е нарушил " писмен ангажимент " да не се намесва във външната политика на Еквадор.

Морено повтори, че държавното управление продължава да " търси решение " на обстановката с Асандж.
 Асандж отхвърли договорката сред Англия и Еквадор за екстрадицията му
Асандж отхвърли договорката сред Англия и Еквадор за екстрадицията му

Не е ясно ще напусне ли основателят на " Уикилийкс " посолството на Еквадор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР