Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро привлече футболната звезда Неймар в

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро привлече футболната звезда Неймар в
Коментари Харесай

Неймар се включи в предизборната кампания за президент на Бразилия

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро притегли футболната звезда Неймар в акцията си единствено четири дни преди изборите в страната, оповестява АП.

Болсонаро посети юношески институт с нестопанска цел, основан от Неймар в град Прая Гранде, и се обади от футболиста на Пари Сен Жермен, който благодари на крайнодесния водач и сподели, че се гордее с него.

На 2 октомври бразилците ще отидат до урните, с цел да дадат гласа си на първия тур от президентските избори. Фаворитът в конкуренцията, левият някогашен президент Луиз Инасио Лула да Силва усилва преднината си пред Болсонаро в последните социологически изследвания, на фона на упоритите опасения за вероятни следизборни политически безредици в Бразилия.

Бразилският президент дойде в института, карайки мотоциклет дружно със свои последователи.

" Президент Болсонаро, благодаря ви за това посещаване. Иска ми се да бях там, само че за жалост съм надалеч. Ще бъда с вас при идната аудиенция. Много се веселя, че сте там ", сподели Неймар във видео, оповестено от бразилския министър на връзките Фабио Фария.

Болсонаро разгласява друго видео в Туитър, което демонстрира позвъняването на Неймар по време на визитата му, до момента в който стотици деца са към президента и се снимат с него.

" Благодаря ви за поддръжката, както постоянно. Знаете, че се гордея с вас ", споделя футболистът на крайнодесния водач.

Неймар игра във вторник при успеха на Бразилия с 5:1 против Тунис в другарски мач в Париж и означи един от головете от дузпа.

По време на пандемията от КОВИД-19 нападателят загатна в обществените мрежи, че отдръпва поддръжката си за Болсонаро, който не е имунизиран и гордо пренебрегваше здравните ограничения, до момента в който заболяването се разпространяваше. Повече от 680 хиляди души са умряли от вируса в Бразилия.
Болсонаро сподели, че институтът на Неймар е " пример за цяла Бразилия ".

" Нашият Неймар е горделивост за всички в страната ", добави президентът.

Неймар да Силва Сантос, татко и сътрудник на футболиста, също сподели визитата на Болсонаро в профилите си в обществените мрежи.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР