Президентът е на тридневно посещение в Германния.Тази вечер държавният глава

...
Президентът е на тридневно посещение в Германния.Тази вечер държавният глава
Коментари Харесай

Президентът е на тридневно посещение в Германния

Президентът е на тридневно посещаване в Германния.

Тази вечер президентът ще се срещне с представители на българската общественост в Берлин, а в понеделник му предстоят срещи с президента Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Олаф Шолц.

Задълбочаването на икономическите връзки сред България и Германия e една от главните тематики в тридневната аудиенция на президента Румен Радев в Берлин и Хамбург.

В немската столица президентът ще разиска диверсификацията на енергийните източници и укрепването на европейската сигурност в подтекста на войната в Украйна.

В делегацията на българския държавен глава са включени представители на управленията на национално представителните работодателски организации в България, както и управлението на най-голямата икономическа зона на Балканите " Тракия ". В състава на делегацията са също и представители на бизнеса с към този момент открити партньорства в Германия, в региона на различните енергийни източници, съобщи mediapool.bg.

След като този следобяд Радев се срещне с българската общественост в Берлин, в края на визитата си във вторник ще беседва и с българи, които живеят в Хамбург. По-рано Радев ще участва и на бизнес конгрес в огромния пристанищен град.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР