Президентът Доналд Тръмп иска хората, влезли нелегално в САЩ, да

...
Президентът Доналд Тръмп иска хората, влезли нелегално в САЩ, да
Коментари Харесай

Тръмп: Нелегално влезлите в САЩ да бъдат депортирани обратно без съд и дела

Президентът Доналд Тръмп желае хората, влезнали незаконно в Съединени американски щати, да бъдат неотложно върнати там, откъдето са пристигнали без никакви правосъдни процедури.

" Не можем да позволим на всички тези хора да нахлуят в нашата Страна. Когато някой влезе, би трябвало неотложно, без Съдии или Съдебни каузи, да го върнем там, откъдето е пристигнал. Нашата система е насмешка с положителната имиграционна политика, със Закона и Реда. Повечето деца идват без родители ", написа Тръмп в Туитър, представен от Ройтерс.

Изправен пред остро публично неодобрение и рецензии даже в неговата Републиканска партия, предходната седмица Тръмп направи завой в политиката на делене на деца мигранти от техните фамилии на границата, тъй че възрастните да могат да бъдат арестувани и разследвани – процедура, която нормално лишава месеци.

В сряда Доналд Тръмп подписа декрет, с който се поставя завършек на политиката за отделянето на деца от фамилиите им, минали незаконно границата с Мексико.

Президентът обаче удвои рецензиите си против имигрантските закони в Съединени американски щати. В обществени изяви, както и в Тиутър, той съпостави незаконните имигранти с агресори, опитващи се да " обхванат " в страната.

" Не можем да приемем всички хора, опитващи се да обхванат в нашата страна. Силни Граници, Никаква престъпност ", гласи един от неговите туитове.

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати заяви нощес, че 522 деца, отделени от родителите си според програмата " Нулева приемливост ", са били събрани със фамилиите си, съобщи Ройтерс.

До едно денонощие още 16 деца ще отидат при роднините си. Според известието дребен брой малолетни ще останат отделени, включително тези, чиято родствена връзка не може да бъде открита.

По данни на министерството на опазването на здравето и филантропичните въпроси броят на тези деца е 2053 и те обитават в обекти, финансирани от министерството. От ведомството споделиха, че сътрудничат " със съответните организации ", за ускорение на процеса за събиране на децата с техните родители или настойници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР