Президентът Доналд Тръмп е с положителен тест за COVID-19 и

...
Президентът Доналд Тръмп е с положителен тест за COVID-19 и
Коментари Харесай

Какво предвижда Конституцията, когато Тръмп се разболее

Президентът Доналд Тръмп е с позитивен тест за COVID-19 и ще остане в болница.
Си Ен Ен припомня за плануваните в Конституцията правила при положение, че президентът се разболее и не е в положение да извършва функционалностите си.
Когато Борис Джонсън, английският министър председател, беше приет в болница с COVID-19 тази година, беше очебийно, че във Англия няма публична процедура за заместничество и бяха повдигнати съществени въпроси за това, кой ръководи страната. Джонсън помоли външния си секретар да бъде заместител, в случай че той е изцяло некадърен.
В Съединени американски щати има съответни насоки както в Конституцията, по този начин и във федералния закон, които диктуват кой да поеме, в случай че Тръмп не може да извършва отговорностите си. Първата стъпка в тези случаи е да се откри изрично, че президентът е некадърен. В този миг има доста малко изясненост.
Съгласно двадесет и петата корекция той може самичък да вземе това решение и с писмо до Сената публично да съобщи властта на вицепрезидента Майк Пенс. След това той ще ръководи, до момента в който Тръмп не осведоми Сената за завръщането си на власт.
„ Президентът предава на ръководителя на Сената и на ръководителя на Камарата на представителите писмена декларация, че е некадърен да извършва пълномощията и отговорностите си и до момента в който не съобщи писмена декларация за противното, тези пълномощия и отговорности се извършват от вицепрезидента като изпълняващ длъжността президент “.
Роналд Рейгън направи това, когато му бяха отстранени ракови полипи от дебелото черво, а Джордж Буш го направи два пъти, когато му се наложи да направи колоноскопия. И в двата случая, когато президентите бяха под анестезия, те предадоха властта за няколко часа, макар че Рейгън сложи под въпрос дали това е предназначението на двадесет и петата корекция.
Репортерът на " Ню Йорк Таймс " Майк Шмит неотдавна заяви, че Пенс е бил подготвен краткотрайно да поеме пълномощията на президентството през 2019 година, когато Тръмп е трябвало да се подложи на процедура, изискваща анестезия в болница " Уолтър Рийд ". За тази обстановка обаче се знае доста малко и Белият дом внимава във връзка с детайлите.
В двадесет и петата корекция има още една уговорка, която си коства да се прегледа. Ако президентът е некадърен дотам, че да не може да съобщи краткотрайно властта, вицепрезидентът и болшинството от кабинета могат да му я лишават механически. Ако вицепрезидентът и болшинството в кабинета нямат консенсус, болшинство от Конгреса и Сената могат да гласоподават за окончателното му премахване.
Тази уговорка планува положение на президента в кома или мозъчен инсулт.
Администрацията на Рейгън написа, само че не подписва и не предава писма до Сената, които биха отстранили президента от власт, след атентата през 1981 г
Дуайт Айзенхауер, да вземем за пример, получава инфаркт, до момента в който е президент през 1950 година, само че това се случва преди двадесет и петата корекция, тъй че тогава няма конституционно предписание. Вместо това той реализира съглашение с вицепрезидента Ричард Никсън за предаването на властта, предава БГНЕС.
 Лекарят на Тръмп: Президентът се усеща добре, превантивно е в болница Лекарят на Тръмп: Президентът се усеща добре, превантивно е в болница
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се усеща добре, сподели Шон Конли, лекуващият доктор на президента. " Президентът се усеща доста д...
Другият миг, който би трябвало да се има поради, е, че защото COVID-19 е проникнал в Белия дом, допустимо е, въпреки и малко евентуално, вирусът да е зарадил разнообразни членове на държавното управление. Тръмп е в стеснен контакт с Пенс и с министъра на финансите Стивън Мнучин. Той е бил в контакт с ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси.
Кандидатът за Върховния съд, Ейми Кони Барет, работи в Белия дом и е била в Капитолия, с цел да се срещне със сенатори.
Законът за наследството на президента е закон, който е в действие от 1948 година и открива доста дълга наследствена линия за президентския пост.
Първият е ръководителят на Камарата на представителите, макар че той или тя ще би трябвало да подаде оставка от Конгреса. След това идва най-дълго служилият американски сенатор. Едва по-късно е кабинета.
И с изключение на тази дълга линия, Съединени американски щати са създали проекти да поддържат държавното управление да действа, което се назовава държавна последователност, поради всевъзможни вероятни обстановки.
 Подробности за положението на Доналд Тръмп Подробности за положението на Доналд Тръмп
Доналд Тръмп " има проблеми с дишането " и е " доста изтощен ", заяви почитан чиновник на Белия дом. Според известията положението...
Служителят на Министерството на вътрешната сигурност на администрацията на Обама Джулиет Кайем съобщи пред Си Ен Ен в петък, че хората не би трябвало да се тормозят, че държавното управление не действа.
" Като се има поради вероятността семейство Тръмп да бъде добре, биха отсъствали единствено няколко дни, мисля, че последствията ще бъдат повече политически, сподели тя, отбелязвайки непредвидените условия в планирането на държавното управление.
„ Системите са на място, явно работят. Вие сте нервни, тъй като е време да бъдете нервни, само че във връзка с обстоятелството, че Тръмп не е президент, имаме проекти за всевъзможни непредвидени условия, които могат да зародят “, изясни тя.
Една непредвидена обстановка, която би била невиждана в съвременността, е в случай че претендентът за президент се разболее прекалено много, с цел да води акция.
Както Тръмп, по този начин и неговият либерален противник Джо Байдън са в бюлетината. Хората към този момент гласоподават по пощата и гласоподават задочно и изборите ще преминат по проект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР