Президентът Джо Байдън и други високопоставени американски служители са предупредили

...
Президентът Джо Байдън и други високопоставени американски служители са предупредили
Коментари Харесай

САЩ настояват за различен тип офанзива в южната част на Газа

Президентът Джо Байдън и други високопоставени американски чиновници са предизвестили Израел, че идната им офанзива в южната част на анклава не би трябвало да предизвиква същото всеобщо изместване на хора, както бобмардировките им на север. По време на посещаване в Израел, Западния бряг и Обединените арабски емирства тази седмица държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще упорства за отбрана на палестинците и повече филантропична помощ за линията, твърди върховен административен чиновник, представен от Financial Times.

Американските представители признават, че израелските сили имат намерение да продължат с военните дейности против " Хамас " след края на примирието, само че настояват, че са предизвестили Израел да не утежнява филантропичната рецесия.

В понеделник почитан административен чиновник заяви, че израелските им сътрудници са взели поради опасенията им. По думите му е реализирано единодушие, че " офанзивата в южните елементи на Газа би трябвало да бъде друга от тази, извършена в северните райони ".
Реклама
Вашингтон ще продължи да поддържа Израел във войната му против палестинската формация, само че също по този начин ще упорства и за по-малко породени вреди и цивилни жертви.

" Военните дейности би трябвало да са доста деликатно премислени, споделя формалното лице, като добавя, че всички лечебни заведения, убежища, електроцентрали и други значими инфраструктури, в това число " многочислените здания на Организация на обединените нации в централна Газа " би трябвало да бъдат предпазени. Американските старания за възстановяване на обстановката в Газа Според палестинските управляващи 14 800 души, най-вече дами и деца, са починали от началото на офанзивата, която Израел стартира като отговор на изненадващата офанзива на " Хамас " от 7 октомври, взела 1200 жертви. Повечето въздушни удари на израелските сили бяха ориентирани към северните региони на анклава, където бяха разрушени редица здания.

Повече от 1.7 млн. души, или 80% от популацията, бяха принудени да изоставен домовете си вследствие на военните дейности, оповестява Организация на обединените нации.

Американската страна и преди е изразявала опасенията си по отношение на създалата се филантропична рецесия в Газа. В началото на ноември държавният секретар Блинкен разяснява, че " прекалено много палестинци " са изгубили живота си.
Реклама

Предупреждението на Съединени американски щати идва на фона на непрекъснатата им поддръжка за Израел и тяхната цел да отстранен " Хамас " като " ръководеща партия, опасност за палестинския народ и за Израел ". Тази позиция обаче провокира диспути в самата американска администрация и неодобрение от страна на някой чиновници, отбелязва Financial Times.

" Връщането към такива ужасни филантропични условия не е в интерес нито на Америка, нито на Израел, разяснява Джонатан Паникоф, шеф на Инициативата за сигурност на Скоукрофт в Близкия изток в мозъчния концерн Atlantic Council. Затова е разбираемо, че Вашингтон се пробва да реализира някакъв баланс сред потребностите на израелската страна да отбрани границите си и влошаващата се филантропична рецесия в анклава. "

Американски чиновник споделя още, че е реализирано " практическо съглашение " с Израел, което ще разреши на бягащите от войната в южните елементи палестинци да намерят леговище в някои други райони на линията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР