Президент на Република България (2012-2017) Росен Плевнелиев и министърът на

...
Президент на Република България (2012-2017) Росен Плевнелиев и министърът на
Коментари Харесай

Плевнелиев и Паси изпратиха писмо до 48-то НС: Ще преговарят с всички без Възраждане

Президент на Република България (2012-2017) Росен Плевнелиев и министърът на външните работи (2001-2005) Соломон Паси изпратиха писмо до парламентарните групи на партии и обединения в 48-то Народно заседание. То е във връзка мисията за разговор в името на напредъка. 

В писмото се декларира, че ескалиращото напрежение в интернационалната среда от години е тестване за стопанската система и морала на демократичния свят. Според двамата политици, в добавка е и невижданата политическа обстановка у нас, растяща радикализация и задълбочаващи се разделители в обществото застрашаващо усилват риска за сигурността на България.

" От тази спешна обстановка има излаз, който, обаче, минава през разговор и единодушие по съответни и работещи решения — да, решения, а не оправдания ", декларират Плевнелиев и Паси. 

" Тази ни религия ни подтикна да се нагърбим с безкористна задача, която одобряваме като непринуден дълг, а точно да се включим в контактна група, търсеща единодушие по правила и цели, които да се заложат в работата на новото Народно заседание ", означават Плевнелиев и Паси.

" Предлагаме да спомагаме на шестте парламентарни групи, заявяващи, че поддържат европейското и демократично развиване на България за възобновяване на изострения или изцяло изчезнал политически разговор ", споделят още политиците. 

Конкретно те оферират да посетят представители на откликналите парламентарни групи в стаите им в постройката на Парламента сред 20-23 октомври в следния образцов ред, като означават, че напълно ще се съобразят с техните графици:

20 октомври, четвъртък (сутрин): Коалиция ГЕРБ-СДС;

21 октомври, петък (сутрин): Продължаваме промяната;

22 октомври, събота (сутрин): Движение за права и свободи;

22 октомври, събота (следобед): Българска социалистическа партия за България;

23 октомври, неделя (сутрин): Демократична България — обединяване (ДА България, ДСБ, Зелено движение);

23 октомври, неделя (следобед): Български напредък.

На 24 октомври, понеделник, в края на 5-дневната ни задача ще имаме подготвеност да споделим с обществото ни, към кои стратегически цели на страната виждаме опция за съгласие в 48-ия Парламент, с което нашата задача ще бъде изчерпана, декларират Плевнелиев и Паси. 

Подчертаваме, че от ничие име (нито свое, нито на трето лице!) и по никакъв метод не предлагаме диалози за сформиране на държавно управление, което е пълномощие на съответните мандатоносители и Президента на републиката. Единствено, което търсим са допирните точки, за които имаме вяра че са доста повече, в сравнение с е видно, разясняват двамата посредници. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР