През юли Русия продължи да свива своите инвестиции в американски

...
През юли Русия продължи да свива своите инвестиции в американски
Коментари Харесай

Русия държи едва 8,5 млрд. долара в американски ДЦК

През юли Русия продължи да свива своите вложения в американски държавни скъпи бумаги /ДЦК/, намалявайки ги до 8,5 милиарда $, демонстрират данните на министерството на финансите на Съединени американски щати, представени от РИА " Новости ". 
От тази сума 6,239 милиарда се падат на дълготрайни бумаги и 2,262 милиарда – на краткосрочни. Инвестициите на Русия са се свили от 10,85 милиарда през юни, или с 2,35 милиарда $. Русия не влиза в топ 30 на най-големите притежатели на американски дълг.
От април 2018 година Русия доста понижи вложенията си в американски съкровищни бонове, като в интервала септември-октомври беше записано нищожно нарастване. От ноември 2018 година Русия още веднъж стартира да понижава своите инвестиции в американски бумаги.
Най-големият собственик на американски съкровищни бонове е Япония, която е вложила в тях 1,131 трилиона $, което е със 7,9 милиарда $ повече, в сравнение с през юни.
След нея се подрежда Китай с 1,11 трилиона и Англия с 334,7 милиарда $. И двете страни са понижили своите инвестиции надлежно с 2,2 милиарда и 6,4 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР