През втория мандат президентът ще се изяви в друга своя

...
През втория мандат президентът ще се изяви в друга своя
Коментари Харесай

Александър Маринов: Румен Радев няма да воюва, а ще се изяви в друга светлина

През втория мандат президентът ще се изяви в друга своя светлина, която е даже по-силна - президентът създател, който оказва помощ и работи за значими и устойчиви решения за България. Това съобщи Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента в предаването " Неделя " 150 по БНР.

Той уточни, че Румен Радев остана единственият президент със същото равнище на доверие, с което го стартира. Широкото като качество социална поддръжка не е сюрпризирана по време на президентските избори на първи и втори тур, изясни Маринов.

Той посочи, че в известна степен още от същото може да се види от втория мандат на Румен Радев навън и почтено държание, няма да му се постанова да води война. Той (държавният глава - б.р.) е подобен и няма да се промени, акцентира Маринов.

Според него президентът и евентуалното болшинство в Народното събрание ще бъдат съдружници към избрани основни полезности и позитивни резултати в обществото. Президентът би могъл да има по-голямо въздействие като работи със съидейници по кардинални въпроси. Президентът ще има в ръцете си толкоз власт, колкото му дава конституцията. Нима Бойко Борисов имаше по-малко власт, когато президент бе Росен Плевнелиев, запита ръководителят на Стратегическия съвет при президента.

Той уточни, че президентът дал старта на политическата кариера на Кирил Петков и Асен Василев, само че оттам-нататък те поели собствен път. Засега правилата на Политическа партия и на президента съответстват, само че това не значи, че те са едно и също нещо. Политическа партия не е партия на президента, сподели Маринов.

Той не вижда някакви тревожни признаци Политическа партия и новото болшинство да дадат мотиви за неприятно отношение от страна на президента.

Във връзка с договарянията за сформиране на ново държавно управление с мандата на " Продължаваме промяната ", Маринов съобщи, че това е един ексцентричен метод за водене на договаряния, само че избрали правилен път. Доверието в политиците и партиите доближават до точката на заледяване и би трябвало да се покаже какво оферират и какво залагат партиите. За момента основни разлики няма, има разлики по съответни детайлности. Очевидно е, че ще има много диалози и в едно съглашение за ръководство няма по какъв начин да се реализира цялостно единодушие по всички въпроси. Аз не настоявам, че всичко е толкоз елементарно и безпрепятствено, само че когато се върви към завършване на договарянията, ще са нужни взаимни отстъпки и старания за изглаждане на разликите, разяснява Маринов.

Според него, стига да има здрава ценностна основа, ще има за всички. Президентът не е подобен човек, че желае да четка своето его, с цел да се постанова над различен, сподели Александър Маринов.

Той увери, че няма проблем във взаимоотношенията сред президента и Българска социалистическа партия. Различията сред Българска социалистическа партия и една част от управлението на партията не са проблем на президентството. Румен Радев ще работи с всяко управление на Българска социалистическа партия, което е излъчено законно и съблюдава правилата на почитание, добър звук и заобикаля нечестни политически номера, сподели Маринов.

За новата партията в Народното събрание - " Възраждане ", Маринов е на мнение, че " Възраждане " би трябвало да бъдат признателни на президента Радев, че с едно свое решение им дал подтик - решението за зеления документ. Една част от гневните съперници на ограниченията против ковид отишли във " Възраждане ", което им дало подтик, с цел да влязат в Народното събрание. " Възраждане " не е партията, която може да слага условия, а поради отношението от болшинството от хората към техните позиции, сподели още Маринов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР