През тази седмица имаше толкова събития, че в новинарския поток

...
През тази седмица имаше толкова събития, че в новинарския поток
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров: България не държи вратата към ЕС заключена за Северна Македония

През тази седмица имаше толкоз събития, че в новинарския поток беше заглушено следващото съвещание на взаимната историческа комисия със Северна Македония. За сметка на това Вселенската патриаршия призна македонската черква с името Охридска архиепископия.

" Скопие ще се опита да употребява това решение в своя изгода, само че самият акт на рухването на схизмата, към момента тя не е автокефална, не значи, че Вселенската патриаршия автоматизирано е признала някаква македонска черква с самостоятелен темперамент. Там е едобро езвестна първоосновата на историческата Охридска архепископия, основана през XI век ", това сподели в " Офанзива “ по NOVA NEWS проф. Ангел Димитров, съпредседател на историческата комисия.

" При умела църковна дипломация можем да се възползваме като ясно и изрично сложим историческата основа на Охридската архиепископия ", добави той.

Професор Димитров се надява, че може би нашите съседи стартират да осъзнават, че смяната би трябвало да пристигна от вътрешната страна при тях.

" България не държи вратата към Европейски Съюз заключена за РСМ, ключът е в тях. Бягането от действителен разговор и упованието, че към България ще бъде извършен напън, тъй че да си промени решението, няма да доведат до позитивен излаз ", означи още той.

" Лекомисленото отношение към историята, основаването на легенди са присъщи за разнообразни македонски организации, само че те са несериозни ", сподели още проф. Ангел Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР