През тази нощ в Николаев са избухнали около 10 експлозии,

...
През тази нощ в Николаев са избухнали около 10 експлозии,
Коментари Харесай

Отново масиран обстрел на Николаев

През тази нощ в Николаев са избухнали към 10 детонации, заяви кметът на града Александър Сенкевич, цитира news.bg.

" Отново масиран обстрел на Николаев. В града се чуват мощни детонации. Въздушната офанзива продължава ", написа в обществените мрежи кметът и приканва всички да останат в укритията. На този стадий няма информация за разрушенията, както и за възможни жертви.

От началото на пълномащабната инвазия на 24 февруари съветските военни са употребявали над три хиляди крилати ракети против Украйна. Данните съобщи украинският президент Володимир Зеленски, който акцентира, че не е допустимо да се преброят артилерийските и други снаряди, изстреляни по Украйна.

Зеленски упорства, че е " допустимо всички съветски военнопрестъпници да бъдат изправени пред съда. Всеки един от сътрудниците. Всеки, който е виновен за терора. За всичко, което се случва към този момент 144 дни и повече от осем години. Това ще бъде направено ", споделя Зеленски.

Генерален щаб на въоръжените сили на Украйна рапортува, че съветската войска се пробва да превземе Северск, относително огромно населено място и железопътен възел в Донецка област, ситуиран наоколо до Северодонецк и Лисичанск.

На офанзива са подложени и покрайнините на Славянск и Бахмут.

Според вицепремиера Ирина Верешчук Запорожка област, в това число и окупираният град Енергодар, към този момент е на практика отрязана от газови доставки и към този момент няма опция за възобновяване им.

Според Верешчук сега в Украйна има 7 млн. вътрешно разселени лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР