През тази година се навършват 160 години от рождението на

...
През тази година се навършват 160 години от рождението на
Коментари Харесай

Патронен празник на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“

През тази година се навършват 160 години от рождението на нашия съгражданин Алеко Константинов.

По този мотив на 13 януари 2023 година се състоя патронният празник на нашата гимназия. Тържеството стартира с химна на Република България и внасяне на учебното знаме. Първите приветствени думи насочи шефът инж. Веска Николова. Тя насочи пожелания към целия колектив да бъдат здрави, а на учениците да бъдат ученолюбиви, упорити, жизнерадостни, да мечтаят самоуверено и да съумяват във всяко начинание.

Гости на събитието бяха Румяна Кузева – шеф отдел „ Образование “ към Община Свищов, Румяна Георгиева – отдел „ Образование “ към Община Свищов, Теменужка Тодорова – шеф на Дневен център за деца с увреждания, Искра Гайдарова – шеф на Център за социална поддръжка.

Поздравителни адреси бяха получени от Община Свищов, Дневен център за деца с увреждания, Център за социална поддръжка и други организации и институции.

Тържеството продължи с видеоматериал, който описа за малко известни обстоятелства от живота на Алеко. Както всяка година, по този начин и на този ден се връчиха награди на най-изявените учители, чиновници и възпитаници от учебно заведение, които със своята работа, неизменност и поддръжка освен са заслужили самопризнание, само че и потвърждават, че с непримиримост и упоритост няма невъзможни неща. Категориите, в които бяха наградени учители, чиновници и възпитаници бяха „ Активна педагогическа активност и одобряване на престижа на учебното заведение “ – господин Стефан Трайков, госпожа Антония Цветкова и госпожа Елза Божанова, „ Отличен триумф “, „ Извънкласна активност “ и „ Спортна активност “. Грамотите връчи инж. Веска Николова – шеф на гимназията.

Тържеството приключи с осъществявания на наши възпитаници, участващи в клубове по Национална стратегия „ Заедно в изкуствата и спорта “, Модул „ Народни танци “, с началник Петя Петрова и Модул „ Съвременни танци “, с началник Габриела Роденова. Наши посетители бяха и девойките от групите за кейпоп и хип-хоп към Школа по изкуствата „ Стефка Филипова “, с началник Габриела Роденова.

Патронният ни празник приключи с присъединяване във факелно шествие, поднасяне цветя и присъединяване в общоградско поклонение на паметника на Алеко Константинов, проведено от Община Свищов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР