През студените зимни дни чаят от лайка е една от

...
През студените зимни дни чаят от лайка е една от
Коментари Харесай

Забравете за настинките тази зима! Изгонете над 15 болести с чай от лайка

През студените зимни дни чаят от лайка е една от желаните питиета. Традиционната напитка е извънредно потребна и се оправя с над 15 болежки.

Лайката е с ниска цена, среща се елементарно и лекува съвсем всички – това я прави съвършена за феновете на различната медицина. Под формата на елементарен чай тя може да бъде от изгода при редица медицински проблеми.

Активното съединяване в нея – бизаболол, дава отговор за потребните ѝ свойства. Той работи успокояващо, противовъзпалително и антимикробно, както и антистрес.

За чай лайката може да се открие в аптеките и биомагазините. Тя се предлага като изсушен цвят, инфузия, течна есенция, етерични масла, тинктури, както и в кремове и разкрасителни артикули. Пакетчетата с чай от лайка са едни от най-разпространените и налични. Освен това може и сами да наберете от обичаната лайка и да си я изсушите в домашни условия.

 Чай

В последните години чаят от лайка е разгласен за тайната на дълголетието, защото се свързва с 29% по-нисък риск от ранна гибел. Той се бори против актуалните проблеми тревога и стрес.

Ето за какво не се бавете и още през днешния ден загрейте вода и прибавете 2 супени лъжици изсушен цвят от лайка или 4 супени лъжици пресен цвят. Добре е водата да е гореща, само че не и вряща. Залейте цветчетата, поставете похлупак и изчакайте да престои по този начин към 5 минути.

Освен за повишение на имунитета чаят от лайка може да се употребява като лекарство според от обстановката и съответния проблем. Той може да се ползва както като напитка, по този начин и външно - под формата на компрес.

 Чай от лайка

Потърсете в близкия магазин дестилат, смес, крем или мас от или с лайка и няма да сбъркате. С лайка се лекуват стомашни конвулсии, бодърствуване, мигрена, раздразненото черво, предменструален синдром (ПМС) и менструални конвулсии, псориазис, изгаряния и охлузвания, тъмни кръгове под очите, рани и порязвания, хемороиди, бръчки, отоци, пърхот и се управлява диабета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР