През пролетните и летните дни дъгата е сред най-красивите небесни

...
През пролетните и летните дни дъгата е сред най-красивите небесни
Коментари Харесай

Ако видиш дъга, намисли си желание

През пролетните и летните дни дъгата е измежду най-красивите небесни дарове. Появява се след дъжд и провокира еуфория в дребни и огромни. Красивата дъга заема особено място в редица красиви фотографии, картини, музикални творби. Присъства и доста митове, предания и национални вярвания от целия свят. Вижте в идващите редове най-известните вярвания за красивото събитие:

Вероятно най-известното вярване за дъгата е, че в случай че момиче мине под нея, ще стане момче, както и противоположното. Разбира се, това няма по какъв начин да се случи, само че въпреки всичко е причина доста мъничета да гледат с съмнение към пъстрото образувание.

Според друго, надалеч по-оптимистично разбиране, дъгата сбъдва стремежи. Така че, идващия път, когато забележите нейните прелестни цветове, не забравяйте да си намислите нещо прелестно.

Много остаряло изказване гласи, че който зърне дъга в небето, ще има доста шанс през цялата година.

Вярва се още, че дъгата е възвишен мост, който свързва светът на ангелите с човешката земя. Малцина обаче могат да минат по него.

 Ако видиш дъга, намисли си предпочитание

Според остаряло тибетско поверие дъгата в действителност е душа в полет към небесата.

Друго изказвания гласи, че когато в небето се появи дъга, нашите умряли близки се радват.

Дъгата участва и в предсказанията на някои нации. Фермерите считали, че в случай че в нея участва жълтия или оранжевия цвят, годината ще е добра за зърнените култури.

Ако пък дъгата е с кондензиран зелен цвят, ще вали доста и поляните ще са осеяни със зеленина. При по-добре изразена червеникава боя, се счита, че годината ще е добра за гроздобер.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР