През последното денонощие руските въоръжени сили са подложили на обстрел

...
През последното денонощие руските въоръжени сили са подложили на обстрел
Коментари Харесай

За денонощие руските сили са обстрелвали 17 населени места в Донецка област

През последното денонощие съветските въоръжени сили са подложили на обстрел 17 обитаеми места в източната украинска Донецка област. Има починали и ранени, измежду които и дете, заяви украинската организация УНИАН.

Полицията е документирала 21 обстрела в района за миналите 24 часа. През последното денонощие окупаторите удариха по Мариупол, Авдеевка, Угледар, Лиман, Краматорск, Маринка, Красногоровка, Великая Новоселка, Новгородское, Ню Йорк, Луганское, Шандриголово, Николское Святогорской громади, Торское, Заречное, Раздолное, Берестово, написа в изказването.

Съобщава се за разрушени цивилен обекти – жилищни здания, черква, образователно заведение, комунална инфраструктура и административни здания.

Правоохранителните органи са образували наказателни производства по членове от украинския Наказателен кодекс за нарушение на законите по време на война и за посягане върху териториалната целокупност и цялост на Украйна.

Полицията в Донецка област приканва хората да съблюдават комендантския час и да не пътуват независимо по непроверени направления, тъй като врагът стреля по цивилни коли. Гражданите са призовани също да не подвигат от земята непознати предмети и да не пипат неизбухнали снаряди. Бъдете деликатни, в завладените селища окупаторите се занимават с мародерство, лишават транспортни средства, се предизвестява в изказването, представено от УНИАН.

На 18 април стана известно, че е почнала нова фаза на войната. Почти по цялата фронтова линия в Донецка, Луганска и Харковска област окупаторите се пробваха да пробият нашата защита, отбелязва УНИАН.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР