През последните седмици Европа беше шокирана от няколко : първо

...
През последните седмици Европа беше шокирана от няколко : първо
Коментари Харесай

Как се стигна до серията терористични актове в Европа

През последните седмици Европа беше шокирана от няколко : първо роден в Русия чеченец обезглави преподавател покрай , по-късно незаконен мигрант от Тунис умъртви трима души в черква в , православен духовник в Лион беше тежко ранен в събота, а в понеделник се случиха редица набези в Виена, обобщава „ Евронюз “.
Защо след Франция е нападната Австрия? Защо севернокавказката и по-специално чеченската диря постоянно се наблюдава в закононарушенията, осъществени в Европа? И какви неточности направи Европа във връзка с мигрантите?
" Терористите удариха там, където бяха подготвени. Очевидно имаше някаква терористична инфраструктура и тя беше пусната в деяние. Може би в този момент се приготвя терористична офанзива някъде в Прага или Берлин. И те ще попитат: за какво Прага или Берлин? Защото това е Западът и това е всичко ", споделя Александър Баунов, някогашен посланик и основен редактор на Carnegie.ru.
По негово мнение терористичната офанзива във Виена е била готова авансово и е осъществена, когато „ в мюсюлманския свят се сътвори нервна атмосфера заради враждата сред ислямистите и Франция, когато беше допустимо да се получи повече състрадание измежду мюсюлманите, ядосани на и да се плашат повече европейците “.
Емил Пейн, лекар по политически науки, учител във Висшето учебно заведение по стопанска система, също е уверен, че терористична офанзива може да се случи в съвсем всяка европейска страна.
" Хората, които идват в Европа от ислямския свят, не живеят единствено в страната. Те живеят в характерни обществени мрежи, общоевропейски и световни. Те получават забележителна част информация, забележителна част полезности и ориентации не от живота на страната, в която са пристигнали, а в интернационалните, световни мрежи на международния ислямизъм ".
Сред обвинените в терористичната офанзива в Австрия са трима жители на Северна Македония. Според Емил Пейн 90% от терористичните офанзиви от фундаменталистки темперамент са осъществени от хора, пристигнали от райони от избран вид - „ райони, които не са имали обичаи на гражданско общество, парламентаризъм, народна власт, от райони, в които дълго време, като в Северен Кавказ или на Балканите, е имало цивилен войни и други политически дейности с потребление на оръжия, региони с високо равнище на набожност ".
Сред задържаните след австрийската терористична офанзива бяха няколко поданици от Северен Кавказ. От кой район не е посочено, само че както Пайн, по този начин и Баунов обръщат внимание на обстоятелството, че в европейските отчети за закононарушения най-често се появяват хора от една и съща севернокавказка република - .
" Това са хора, които са живели съвсем половината от живота си във военни условия. Двете чеченски войни за доста младежи са се трансформирали в знак на целия им живот, защото не са виждали нищо друго ", споделя Емил Пейн.
" Чечня е проблематична зона. Чечня беше единствената, която взе решение за сепаратистка война, в нея участваха ислямисти от чужбина. Чеченците страдаха извънредно доста в тази война. Това е район, в който имаше история на свирепост, потомство младежи израснаха в тази свирепост. потомство младежи израснаха с оръжия в ръце, с извънредно ниски разноски за човешки живот, които станаха очевидци както на войната, по този начин и на ексцесиите на ръководството на шериата, свързани да вземем за пример с обществени изтезания. И беше свободна зона за ислямски проповедници ", прибавя Баунов.
Според основния редактор на Carnegie.ru в даден миг Европа е позволила неточност, без да следи бюрократичната си машина. „ Те продължиха да подпечатват позволения за престояване на чеченци, когато към този момент нямаше война. За тях чеченците са хора, които страдат в Русия и които би трябвало да получат леговище ".
Европа одобри бежанци от Чечня, съжалявайки ги, че са жертви на съветска свирепост. Те получават статут на емигрант и по-късно се не помнят. Очевидно хората са настроени психически, че ще продължат да ги съжаляват по-нататък и попадат в непозната среда, не знаят езика и по-късно нормалните проблеми на бежанците: те не могат да се интегрират, остават затворени в границите на своите национални и религиозни общности, невидими гета, без доста приходи
В резултат на това те постоянно са или забъркани в етнически незаконни групи (пример за това е противоборството в Дижон сред чеченци и имигранти от Северна Африка през юни тази година) или са радикализирани.
В същото време Емил Пейн обръща внимание на обстоятелството, че терористичната офанзива край Париж е осъществена от човек, който в никакъв случай не е живял в Чечня, макар обстоятелството, че има чеченски корени: той е роден в Москва и на шест години се реалокира във Франция. Подобна обстановка е в тази ситуация с терористичната офанзива във Виена: арестуваните жители на имат двойно поданство, родени са в Австрия.
" Разбира се, има семейство, част от техния опит, само че най-важното е, че значително тяхната радикализация към този момент се оформя в Европа, не е вкоренена в местата, където са родени. "
Причината за това е неналичието на интеграция и съгласно Пейн за това са отговорни освен мигрантите, само че и приемащото общество.
 Ван дер Белен: Омразата не може да бъде по-силна от обществото ни Ван дер Белен: Омразата не може да бъде по-силна от обществото ни
Президентът на Австрия Александер Ван дер Белен изрази своята съпричастност към всички, които сега се борят за живота си поради те...
Обществото не схваща, че те съставляват друга просвета и полезностите, които се образуват в фамилията, не са толкоз лесни за свързване с тези полезности, които циркулират в новото общество. Има обществени мрежи, в които те получават информация, която ги утешава, защото се усещат неловко в новата среда. Ефектът от защитната традиционализация поражда, когато обръщането към религията се трансформира в метод да се изолираш от чужд и неприемащ свят. Или в тези обществени мрежи им се споделя, че не могат да влязат в нов живот ".
Пайн отбелязва, че в тези условия мнозина даже не помнят за етническия си генезис: за не че са чеченци, албанци или араби става все по-важно. Те са най-вече мюсюлмани и това основава нови полезности.
Политологът припомня, че преходът от патриархални, властнически полезности, към които хората са привикнали в родината си, към нови е дълъг развой и този въпрос не може да бъде решен единствено посредством обществени придобивки.
Франция към момента живее с концепцията, че може да има асимилация, че хората могат да дойдат в нова страна, да получат обществени помощи и по този метод да се разтворят в нова културна среда. Не, не могат да се разтворят!
Според Пейн в този момент има все по-малко благоприятни условия за интеграция на мигрантите в ново общество посредством асимилация, посредством „ втълпяване на възгледи “. „ В този смисъл суровото проповядване на свободата на словото във всичките му изрази може да не е толкоз дейно за новодошлото население “, прибавя специалистът.
 Нови арести след терористичната офанзива в Ница Нови арести след терористичната офанзива в Ница
Френската полиция е задържала още четирима души в границите на следствието на нападението против енориаши от катедралата Нотр Дам в Ница...
Освен това Пейн отбелязва, че мюсюлманите, които идват в друга страна, не постоянно се интегрират даже в одобрената ислямска общественост. „ Проучванията демонстрират, че доста мигранти, които неотдавна са пристигнали от ислямските страни, не посещават джамии във Франция. Те посещават специфични джамии, където доминират новодошлите, където се проповядва нетрадиционен ислям “.
Какво разгневи мюсюлманите? Карикатури на пророка Мохамед или думите на Еманюел Макрон, който продължи да пази свободата на словото и правото на страната си на карикатури?
са направени от самостоятелни публицисти и те не са свързани с страната и когато правото на карикатури се пази обществено от президента, тогава, несъмнено, на този акт се дава спомагателна политизация. И тази спомагателна политизация, несъмнено, усили отрицателното усещане на огромна част от ислямския свят “, споделя Емил Пейн.
„ От позиция на ислямистите речта на Макрон прозвуча по следния метод:„ Обидихме те и ще продължим да наскърбяваме теб и твоя оракул и в този момент ще създадем различен ислям, не харесваме твоя “, прибавя Александър Баунов. „ И това е плодородна почва за общо мюсюлманско неодобрение от несправедливата конструкция на света: има прекалено много Запад, има прекалено много въздействие, благосъстояние и културно владичество “.
Според Баунов в тази обстановка ислямистите задават референтна рамка: „ Ако си добър мохамеданин, би трябвало да се възмутиш “, а политици, хора, които оформят публичното мнение, да вземем за пример турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който поучава Макрон да ревизира психологичното си здраве и съобщи, че „ против мюсюлманите се организира линч акция, сходна на тази, която се организира против евреите в Европа преди Втората международна война “.
 Събуди ли Макрон ислямския тероризъм във Франция? Събуди ли Макрон ислямския тероризъм във Франция?
Последните събития във Франция след жестокото ликвидиране на преподавател, посочил карикатури на пророка Мохамед на своите възпитаници, разбуниха ис...
„ Ердоган в действителност стана водач на Ислямския халифат “, прибавя Емил Пейн.
„ Речта на Реджеп Ердоган оказа извънредно отрицателно въздействие върху развиването на обстановката. Именно това беше бензинът излят във така и така пламтящия огън на радикализма и тероризма. По създание това беше поддръжка за тероризма, въпреки че президентът не беше за принудителен акт, а срещу застъпването на опцията за обществена подигравка. Поне по този начин изглеждаше. Но в действителност това отвори придвижване на всеобщ митинг в доста мюсюлмански страни “, споделя Емил Болка, откривател във Висшето учебно заведение по стопанска система.
Можете ли да намерите някакъв компромис? Пейн вижда единствено едно решение на казуса - основаването на система от взаимно допустими отстъпки, което допуска, наред с други неща, отхвърлянето на „ светския радикализъм “.
„ Вярвам, че в условия, когато карикатурите провокират сходна реакция от целия ислямски свят в продължение на повече от пет години, непрекъснатото предпочитание да бъдат подчертани е форма на радикализъм, това е форма на прекаленост в изразяването на техните всемирски възгледи, това е опит да се наложат светските им възгледи на тези, които не одобряват такава позиция “, прибавя професора от Висшето учебно заведение по стопанска система.
Както отбелязва Пейн, мигрантите не би трябвало да постановат своите полезности на болшинството, само че болшинството не може да постанова своите полезности на малцинствата, те би трябвало да имат метод на живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР