През последните години социалните мрежи се наложиха като все по-важен

...
През последните години социалните мрежи се наложиха като все по-важен
Коментари Харесай

Как да се предпазим от бизнес рискове при неочаквано спиране на социалните мрежи

През последните години обществените мрежи се постановиха като все по-голям фактор за триумфа на доста бизнеси. Редица дребни компании развиват цифровото си наличие, фокусирайки се върху една или друга от тези платформи, от време на време - даже без съществуването на личен уебсайт. В тази група попадат както дребни местни бизнеси - заведения, магазини и дребни производители, по този начин и напълно нови специалности, като инфлуенсъри и други основатели на наличие.

Много от тях са избрали да не вършат личен уеб страница, а да разчитат на разнообразни уеб 2.0 платформи за разпространение на продуктите и услугите си, както и за осъществяване на продажби.

“Разгръщането на бизнес само въз основата на страници в обществените мрежи в последно време е все по-често срещано събитие. То обаче не е пълностоен метод и крие доста опасности. Както неведнъж сме ставали очевидци, тези платформи са среда, върху която ние, техните консуматори, нямаме надзор. Във всеки един миг те могат да вкарат промени, които да застрашат нашето наличие в тях, а от там - и целия ни бизнес. Затова най-хубавата тактика е да използваме техния капацитет, само че никога да не разчитаме единствено на тях ” - разяснява Цветелина Ненкова, маркетинг управител на най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ.

Въпреки че оповестеното в медийното пространство неотдавна съмнение, че е допустимо огромни обществени мрежи да спрат да действат в Европа, беше опровергано, то обръща фокуса ни към значимостта на това да имаш личен уеб страница. Също по този начин демонстрира какъв брой рисково е да се разчита само на непознати платформи за развиване на онлайн бизнес, прибавя още Цветелина Ненкова.

Тя припомня, че това надалеч не е единственият сходен риск, обвързван с развиването на цифрово наличие единствено в обществени платформи. Друга заплаха е дългогодишни страници, профили и групи в обществените мрежи, развивани всекидневно с готовност и креативност, просто в един миг да бъдат докладвани от огромен брой недоброжелатели, което да докара до тяхното прекъсване.

Друг риск е обвързван със самите политики на обществените платформи, които във всеки миг могат да трансформират разпоредбите си. Това може да направи общността, която сме изграждали в тях с години, доста по-трудно налична.

“Създаването на собствен личен уеб страница автоматизирано отстранява рисковете от сходни отрицателни сюжети и има редица други преимущества. Сайтът е самостоятелен канал, който можете да управлявате както намерите за добре. Чрез него не просто присъствате онлайн, а изграждате личен бранд и цялостна еднаквост, която се отплаща в дълготраен проект. Развивате дълготрайни връзки с лоялни клиенти, доста от които се трансформират в посланици на марката ви. В добавка, посредством него можете да си създадете свои имейл адреси с името на марката си, което ще го направи по-авторитетен и известен. Освен това ще разполагате с по-богата функционалност и с всички преимущества на актуалните отворени платформи за уеб страници, както и на SaaS решения като Сайт Билдър и Шопико ” - добавя още маркетинг мениджърката на СуперХостинг.БГ.

Тя предлага на онлайн бизнесмените да заложат на смесен метод, при който да слагат личния си уебсайт в центъра на цифровата връзка и да го комбинират с разнообразни други канали. При този метод обществените медии ще се употребяват като подкрепящи цифровото наличие принадлежности, което ще подсигурява всички преимущества на тези мощни онлайн платформи, само че в същото време бизнесът ще е защитен от упоменатите опасности.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР