През последните години се увеличават случаите на нападения срещу полицаи,

...
През последните години се увеличават случаите на нападения срещу полицаи,
Коментари Харесай

Младен Маринов: Нападенията срещу полицаи се увеличават


През последните години се усилват случаите на набези против служители на реда, сподели пред публицисти в Лясковец министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Там министърът, шефът на Групово дело "Национална полиция ", родственици, близки, сътрудници, другари и жители сервираха венци и цветя пред паметната плоча на командоса Емил Шарков, сложена в двора на СУ "Максим Райкович ".

Полицаят от СОБТ Емил Шарков почина на 14 март 2014 година при профилирана полицейска акция за лишаване на нелегално оръжие в дома на 54-годишния Петко Петков в Лясковец.

 Шарков

Маринов уточни, че е нужно неприкосновеността на служителите на реда да бъде облечена в по-голяма пълнота в промените и допълненията в Закона за Министерство на вътрешните работи.

В последно време няма полицейска интервенция по някакъв проблем, било то за съблюдаване на нощната тишина или за нарушение на публичния ред, която да не срещаме противопоставяне, обвързвано с дейни набези, акцентира той, представен от Българска телеграфна агенция.

Според министъра би трябвало да плануват по-големи наказания за тези, които си разрешават физически и вербални набези против служители на реда. Вербалното нахлуване не води до физически пострадвания, само че уронва устоите на институцията, акцентира Маринов.

Той посочи, че размерът на глобата не е най-важното нещо, в случай че няма безапелационни гаранции от закона, че тя ще бъде наложена и събрана. "Първо желаеме да подсигуряваме, че тя ще бъде наложена, а размерът би трябвало да е подобен, че би трябвало да бъде реализиран резултатът на самостоятелната и на генералната предварителна защита ", сподели Младенов.

Всяка година вършим разбор на сигналите за непозволената приложимост на мощ или помощни средства от страна на служители на реда. За последните три години има понижение на жалбите от жители, които се оплакват за непозволени дейности от страна на служителите на реда във всички регионални дирекции, уточни основен комисар Христо Терзийски, шеф на Групово дело "Национална полиция ". Той посочи, че в същото време съгласно анализите съвсем всеки месец има по един сериозен случай на нахлуване против служители на реда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР