През последните години онлайн търговете на автомобилите добиха още по-сериозна

...
През последните години онлайн търговете на автомобилите добиха още по-сериозна
Коментари Харесай

Mercedes от 1930 година постави рекорд за най-скъпо продадена кола на онлайн търг

През последните години онлайн търговете на колите добиха още по-сериозна известност и то дотам, че за 2021 година, по-голямата част от колите са продадени точно посредством такива платформи, а не посредством обичайните събития с наддавания. Въпреки това, едни от най-скъпите коли към момента се продават на класическите търгове, въпреки това да не се знае още какъв брой ще продължи.
`Mercedes

През миналите дни онлайн търговете към този момент имат нов рекордьор за най-висока цена и това е типичен Mercedes-Benz 770K Cabriolet от 1930 година, който се продаде за 2 555 555 $ или 2 247 010 евро. Колата бие предишен връх от месец януари, когато Porsche Carrera GT се продаде за 1.9 милиона $. И в двата случая, аукционът е проведен от известната платформа – Bring a Trailer.

`Mercedes

Въпреки, че това е най-високата цена постигана в миналото на онлайн аукцион, Mercedes-ът се подрежда едвам на 43 място в листата за най-скъпо продавани коли от марката в миналото. Конкретната численост е една от 117 създадени и е поръчана от краля на Ирак през 1930 година. Колата е служила за публични цели близо 40 години, преди да бъде продадена на музей, а по-късно и реставрирана. Под капака на кабриолета работи 7.7-литров редови осмак с механична трансмисия с три предавки и оптималната мощ от 200 конски сили.
`Mercedes

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР