През последната година светът преживя пандемията от COVID-19, съчетана с

...
През последната година светът преживя пандемията от COVID-19, съчетана с
Коментари Харесай

Изводи от анализ: Има твърде малко доказателства, че националният локдаун намалява смъртните случаи от COVID-19

През последната година светът претърпя пандемията от COVID-19, съчетана с невиждани политически реакции. са съпоставени инфекциите и смъртните случаи с COVID-19 в разбор сред доста разнообразни страни. Направените заключения са, че страни с по-висок приход, по-малко гъсто и по-числено възрастно население, по-малко болнични кревати и повече независимост са имали по-големи смъртни случаи и че рестриктивните мерки за пътешестване и в същото време използването на хидроксихлорохин понижават смъртните случаи.

Въпреки това са открити малко доказателства, че блокирането (т.нар. локдаун) понижава смъртните случаи и въпреки че потреблението на PCR тестване е довело до повече регистрирани инфекции, то не се вижда корелация със смъртните случаи. като извод - страните, които са лимитирали пътуванията, имат по-ниска смъртност, както и тези, които са предложили и възприели политика на местни затваряния (локдауни), а не огромно национално блокиране . В момента точно в Китай има политика на местни локдауни - блокира се район, в който е открит случай на COVID-19 и се наблюдават епидемиологичните вериги, като се карантинират всички, счетени за контактни и се чака до момента в който случаите станат нула, преди да има ново отваряне и позволяване на пътувания от и до " карантинирания " район (район).
 Защо българската ваксина против ковид може да е по-добра и какво да вършим против КОВИД - приказва проф. Андрей Чорбанов Защо българската ваксина против ковид може да е по-добра и какво да вършим против КОВИД - приказва проф. Андрей Чорбанов
" Програмата по създаването на българската ваксина против КОВИД (COVID-19) е изцяло приключена и към този момент търсим вложител, който да нап...

Автори на изследването за професорът от университета в Нагоя Хидеки Тоя и професорът от университета в Колорадо Марк Скидмор. И те вършат категорично конкретизиране, че анализът прави оценка краткосрочни, а не дълготрайни резултати. Ето какво споделят те в обобщение:

" С разрастването на пандемията научихме, че възрастните хора и тези с съпътстващи болести са доста по-уязвими, до момента в който по-младите здрави хора са по-устойчиви, показват създателите, базирайки се на.

Въпреки че сме най-заинтересовани от оценката на политиките, значимо е също да разбираме и ролята, която другите фактори играят при установяване на уязвимостта на страните. Например става въпрос както за приходите, по този начин и за степента на неравноправие в тях, които са евентуално значими, тъй като тези с лимитирани запаси може да нямат достъп до съществени здравни услуги, гласят още заключения от отчета.

Данните за зараза с COVID-19 и смъртност са взети. Тези данни са обединени със социално-икономически, политически и географски данни, които са налични от няколко източника. Става въпрос за изследвания за, данни за, на BBC, на Freedom House на тематика свободата по света, както и,

В разбора не е направена сериозна параленост за третираните пациенти с " Ремдесивир " и " Ивермектин ", тъй като в множеството страни тези медикаменти са употребявани прекомерно късно, с цел да се следят резултатите в признатата времева рамка за разбор.
 СЗО прекратява тестванията на хидроксихлорохин като лекарство против ковид СЗО прекратява тестванията на хидроксихлорохин като лекарство против ковид
Световната здравна организация е взела решение да прекрати тестванията с хидроксихлорохин в качеството му на лекарство за битка с CO...

Като неочакван от учените се приема изводът, че страните с по-високи приходи и с по-малко гъсто население бяха наранени по-тежко, тъй като епидемиите по формулировка са по-вероятни в доста обитаемоте страни с по-ниски приходи, където достъпът до чиста вода и канализация е предизвикателство.

Друг доста забавен извод е, че от четирите променливи за блокиране, единствено целесъобразни локдауни са довели до доста понижаване на смъртните случаи. Само една страна обаче влиза в тази категория на блокиране, тъй че.

Другото значимо умозаключение от разбора е, че PCR диагностицирането няма значимо отношение във връзка с смъртността от ковид. Авторите на отчета отдават това на високия % на PCR проби, които са подправено позитивни.

Последният значим извод е във връзка с действието на хидроксихлорохина. Използването му е довело до доста понижени смъртни случаи.

От другите типове политики за блокиране, целесъобразните местни локдауни бяха най-ефективни за понижаване на смъртните случаи, а наложителните блокирания бяха неефективни, показва заключението на разбора. Използването на хидроксихлорохина е може би най-ефективният вид на политика с ниски разноски за понижаване на смъртните случаи, гласи още епилогът.
 Съединени американски щати не разрешават използването на хидроксихлорохин против COVID-19 Съединени американски щати не разрешават използването на хидроксихлорохин против COVID-19
Съединените щати лишиха разрешенията за незабавна приложимост за две лекувания с ковид, желани от президента Доналд Тръмп, базира...

Превод и редакция: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР