През новата година се очаква движение по двата големи проекта

...
През новата година се очаква движение по двата големи проекта
Коментари Харесай

В новата година се очаква движение по двата големи проекта за въоръжените сили

През новата година се чака придвижване по двата огромни плана за въоръжените сили - за кораби и самолети, и начало на плана за Сухопътните войски. Очаква се също армията да успее да попълни редиците си като резултат от законодателни промени, обобщава БНР.

Заради новите Ф-16 100 милиона лв. към този момент се харчат за инфраструктура, а поради Ф-16 България ще търси нови радари, компании към този момент индекираха интереса си към поръчката на стойност сред 300 и 400 милиона лв..

През 2021 министерството би трябвало да реши по какъв начин ще продължи плана за новите машини на пехотата. Две компании се борят да завоюват поръчката, само че офертите им надвишиха посочената цена от 1,2 милиарда лв..

Засега министерството разчита на договаряния със сегашните участници за събаряне на цената, само че не изключва и разновидностите за нов старт на поръчката или увеличение на парите.

Паралелно се ремонтират танкове Т-72 за малко под 79 милиона лв. и се вършат нови машини за специфичните сили за 50 милиона лв. от български компании.

10% повече към заплатите ще имат военните тази година. Армията чака и новите попълнения поради измененията в законите. Те разрешиха на 40-годишни да стават професионални военни и резервисти посредством по този начин наречената доброволна казарма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР