През лятото можете да си направите сами разхладителни напитки –

...
През лятото можете да си направите сами разхладителни напитки –
Коментари Харесай

Пет летни рецепти за смути

През лятото можете да си извършите сами разхладителни питиета – смути. Те се подготвят от плодове, които се смесват и се трансформират във вкусна и освежаваща напитка. Можете сами да измислите свое лично смути или да се възползвате от подготвени предписания за смути.

И в случай че към момента се чудите какви са преимуществата на чаша разхлаждащо смути изключително в най-горещия сезон от годината, то дано ви разбираем, че смутитата:

- са доста хранителна и потребна бомба от витамини;

- засищат за дълго време и заместват хранене;

- работят добре на перисталтиката;

- основават настроение;

- разхлаждат.

Важно е да отбележим, че преди да започнете да приготвяте лятното смути, може даже да замразите част от плодовете или зеленчуците в състава му. Не забравяйте и, че процесът на самото мелене лишава част от витамините на продуктите, по тази причина го ограничете до най-малко - не е нужно да пасирате смутито минути наред.

Смути от банани и ягоди

За подготвяне на това разхлаждащо смути са нужни: 2 замразени банана, обелени и нарязани на кръгчета, 1 чаша прясно мляко, 6 ледени кубчета, 1 супена лъжица мед, 2 шепи нарязани ягоди. Това лятно смути се подготвя за 10 минути.

Бананите би трябвало да са авансово обелени и нарязани, след което би трябвало да престоят два часа във фризера. Всички съставки се смесват в блендер и се разрушават за 25 секунди или до момента в който всичко стане безпрепятствено.

Смути от манго и папая

 Пет летни предписания за смути

Това лятно смути е доста потребно както за хората, които желаят да се заредят с плодов заряд от сила, по този начин и за тези, които имат потребност да се освежат след махмурлук.

Необходими артикули: 2 замразени банана, авансово обелени и нарязани, 1 обелено манго, нарязано на тънки части, половин папая, нарязана на части, 1 чаша бадемово мляко, 1 чаша кокосово мляко, щипка настърган джинджифил, 1 чаена лъжичка кокосови стърготини.

Бадемовото и кокосовото мляко могат да се заменят с прясно мляко, в което са добавени малко кокосови стърготини и малко настъргани бадеми.

Бананите се обелват, нарязват се и стоят във фризера 2 часа, мангото се разрязва на две и благодарение на лъжица се изгребва меката част. Всички съставки се смесват в блендера и се разрушават, до момента в който не се трансфорат в изцяло гладка примес.

Смути от боровинки

 Смути

Това е в действителност освежаваща и хранителна напитка с доста антиоксиданти.

Необходими артикули: 100 грама боровинки, 1 чаша ванилово соево мляко, 1 чаша кисело мляко, 4 ледени кубчета, 1 ванилия.

Всичко се смесва в блендер и се разрушава, до момента в който не се трансформира в гладка примес.

Смути с алено грозде – то е доста потребно за сърцето и за мозъка.

Необходими артикули: 2 чаши алено грозде без семки, 1 чаша соево ванилово мляко, 1 чаша кисело мляко, 6 ледени кубчета, 1 супена лъжица кафява захар.

Гроздовите зърна се измиват и се отцеждат, по-късно се поставят в хладилника да се охладят. Всички съставки се смесват и се разрушават в блендер, до момента в който не се трансфорат в гладка примес.

Смути от меден пъпеш и краставица

 Пет летни предписания за смути

Представлява напитка с доста нежна консистенция и изтънчен усет.

Необходими артикули: 1 междинен пъпеш медена роса, нарязан на кубчета, 1 краставица, обелена и нарязана на кубчета, 1 чаша кисело мляко, сока на половин лимон, 2 супени лъжици прясна мента, нарязана на ситно, 1 супена лъжица кафява захар.

Нарязаният пъпеш престоява във фризер 2 часа. След това се вади и всички съставки се поставят в блендера и се разрушават до приемането на гладка примес. Лятното смути с пъпеш е готово!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР