През изминалата седмица българската строителна компания Главболгарстрой (ГБС) взе участие

...
През изминалата седмица българската строителна компания Главболгарстрой (ГБС) взе участие
Коментари Харесай

"Главболгарстрой" представя дейността си на ниво ЕС в Европейския парламент

През миналата седмица българската строителна компания " Главболгарстрой " (ГБС) взе присъединяване в проведената в Европейския парламент (ЕП) конференция на високо ниво на тематика: " Дигиталните и иновационни провокации пред строителния бранш ". Събитието събра представители на Екологичен потенциал, Европейската комисия, европейската и българската строителна промишленост, бизнеса и университетските среди.

Във фокуса на диалозите бяха тематики, обхващащи:

енергийните решения, водещи до декарбонизация на строителния бранш; съществуващите благоприятни условия пред строителната промишленост за промяна и нововъведения в подтекста на европейската Зелена сделка; цифровата промяна на бранша за повишение конкурентоспособността на МСП и основаването на Европейски център за цифрови нововъведения в България.

" Главболгарстрой " бе част от дневния ред на форума, където показа активността си на равнище Европейски Съюз. Присъстващите посетители и специалисти се срещнаха с съответните начинания и действия на групата на ГБС, както и с главните предпочитани посоки на деяние на компанията в Брюксел - в това число кръгова стопанска система в строителството (рециклиране на строителни отпадъци), енергийна успеваемост и произвеждане и предпазване на зелена сила. Акцент беше подложен по-конкретно върху тези инициативи, които са ориентирани към продуктови и софтуерни нововъведения, както и към планове, свързани със слънчева сила и водород.
Реклама Партньори
С цел по-активното си ангажиране с сходни реформаторски планове и характерни разработки " Главболгарстрой " към този момент от няколко години партнира с опериращите в Брюксел разнообразни секторни и индустриални европейски асоциации, измежду които: Федерацията на европейската строителна промишленост (FIEC), Европейската строителна софтуерна платформа (ECTP), Европейският алианс за чист водород, Build Europe, " Еврогаз ", Международната асоциация на строителите на наземни и офшорни тръбопроводи (IPLOCA) и други
Проекти
Чрез активността си с тези асоциации ГБС се стреми да получи достъп и да бъде ангажирана с осъществяването на революционни по същността си планове, налагащи на пазара устойчиви софтуерни и продуктови решения, които доста ще модернизират и " позеленят " сектора. Така да вземем за пример ГБС към този момент от няколко години извършва интернационален проучвателен план в региона на енергийната успеваемост, фокусиран върху основаването и последващото тестване на иновационен изолационен материал, който има капацитет да предложи едно напълно ново и стабилно решение на пазара на изолации в Европа, а за какво не и в международен мащаб.

В допълнение - групата развива и план за създаване на пилотна апаратура за преработване на строителни боклуци и произвеждане на висок клас вторични артикули и материали, които да бъдат необятно препоръчани на промишлеността в България и района на Югоизточна Европа и да допринесат за развиването пазара на рециклирани първични материали.

Темата за оползотворяването на строителните боклуци и последващото им наново потребление от сектора е предпочитана за " Главболгарстрой " през последните години. Проектът, по който компанията сега работи в партньорство с водещи университети, проучвателен и софтуерни организации от Западна Европа и България, планува точно построяването на мобилно оборудване за преработване, което да показва успеваемостта на кръговите систематични решения, като възприема повсеместен и интегриран метод в сходство с йерархията за ръководство на отпадъците - т.е. предварителна защита, подготовка за повторна приложимост, преработване, оползотворяване на сила и депониране. Неразделна част от това начинание е изработването на иновационно съоръжение, което да редуцира времето и употребяваната сила в процеса на претрошаване на материалите, както и да спомага за производството на нови строителни артикули и първични материали.
Пламена Ненкова (в средата) - началник на Представителството на " Главболгарстрой " в Брюксел Реклама Цели
" Инвестициите в нововъведения и усъвършенстване на процесите са това, което повече от 50 години движи компанията напред и, с помощта на което печелим доверието на нашите клиенти ", оповестиха от " Главболгарстрой ". От компанията допълват, че точно даването на висококачествена и сложна услуга, която се извършва в период и при спазване на всички интернационалните и европейски стандарти е повода ГБС да задържи през годините водещата си позиция в сектора в района на Югоизточна Европа.

" Ние обаче сме окуражени да продължим още по-напред, като ясно осъзнаваме, че това може да се случи само посредством построяването на устойчиви интернационалните партньорства, продан на ноу-хау и съдействие с академията ", съобщи в границите на форума Пламена Ненкова - началник на Представителството на " Главболгарстрой " в Брюксел.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Строителство и имоти
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР