През изминалата година все повече служители в сферата на технологиите

...
През изминалата година все повече служители в сферата на технологиите
Коментари Харесай

Технологичният сектор орязва допълнителните придобивки

През миналата година от ден на ден чиновници в областта на технологиите бяха лишени от спомагателни придобивки, защото фирмите се пробват да се оправят с компликациите на пазара и евентуалната криза. Meta, да вземем за пример, редуцира 1000 $ от здравните и уелнес придобивки на чиновник, анулира пералнята на място, приключи програмата за субсидиране на пътувания с Lyft за 200 $ на месец и сви бюджета си за безвъзмездна храна, напомня Business Insider.

Същото важи и за Гугъл. Tази година компанията стартира да лимитира пътуванията на чиновниците до групата " сериозни за бизнеса ". Salesforce също удостовери наклонността, като отстрани дните за " персонално богатство " за финансовата 2024 година

Когато Елон Мъск купи Twitter, едно от първите неща, които направи, също беше да отстрани спомагателните тласъци, свързани с уелнес, фамилно обмисляне, работливост, образование и домашни офиси. Той даже стигна до там да призове чиновниците на обществената мрежа или да преминат в режим „ хардкор “, или да изоставен.

Така че, макар че заплатите в софтуерния бранш остават високи, краят на спомагателните придобивки и все по-стриктният надзор на работата карат работещите в сферата да имат чувството за края на една ера, прибавят от Business Insider и вършат ретроспекция на декадата белязана от възходът и падението на привилегиите в света на технологиите.

Краят на привилегиите

Изчезването на спомагателните придобивки е същински поврат на събитията от предходното десетилетие. От 2010 година насам сходни бонуси помагаха на фирмите да се разграничат от съперниците си в борбата за гении, от една страна, а от друга – по този метод си подсигуряваха, че чиновниците им ще са допустимо най-вече време в близост, в случай че класът им по йога, фитнеса или гейминг залата е в края на коридора.

Пандемията обаче умъртви цената на всички тези екстри – просто хората стопираха да вървят в офисите и фитнеса и гейминг залата изгубиха смисъла си. Тогава някои компании замениха досегашните
бонуси с такива, които дават отговор на по-непосредствените потребности на чиновниците, като, да вземем за пример, грижи за деца, поддръжка за психологичното здраве и финансиране на домашни офиси. Но този вид придобивки също губят новост

А по-големите проблеми занапред предстоят, откакто орязването на спомагателните придобивки е единствено началото. През 2022 година 150 000 софтуерни служащи се чака да изгубят работата си единствено в Съединени американски щати и тази наклонност е годна и в световен мащаб, споделя анализаторът на Bernstein Марк Шмулик, представен от Business Insider, който разказва обстановката в Гугъл по този начин: " Ако работите в Гугъл, държите главата си надолу и се надявате, че затварянето на суши бара е единственото редуциране, което ви визира. "

Проучване на Gartner пък разкрива, че 7 от 10 финансови шефове към този момент възнамеряват да понижат разноските за ръководство на недвижими парцели и уреди, защото отдалечената работа става непрекъснат модел за от ден на ден хора. Това значи също по този начин, че офисите ще станат по-малко занимателни и повече функционални места.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР