През изминалата година във финландския град Еспоо са построени рекорден

...
През изминалата година във финландския град Еспоо са построени рекорден
Коментари Харесай

Тук построиха рекорден брой жилища

През миналата година във финландския град Еспоо са издигнати рекорден брой жилища – 5482 броя. Това е исторически връх за града, разясняват анализатори. За съпоставяне, през 2020-та са пуснати в употреба 4081 жилища. Местната администрация си е сложила за цел годишно за бъдат изграждани по 3300 жилищни единици. За последните две години проектът е доста надвишен. Броят на започнатите нови планове също бие връх – 6177 единици, което е с 18% повече по отношение на 2020 година

Броят на издадените позволения за градеж на жилища също остава на високо равнище. За 2021 година той е 5737, а за 2020-та – 6436 броя. Анализатори на пазара предвиждат, че наклонността ще се резервира през идните няколко години.

Повечето нови жилищни здания са издигнати в Суурпелто, Перккаа, Нииттъкумпу и Йоусенпуйсто в Тапиол. В тези райони, множеството, от които, се намират наоколо до жп пътища, е стартирано строителството на доста на брой нови жилищни здания.

Над половината от готовите жилища се отдават чартърен. Делът на несубсидираните жилища чартърен се е нараснал доста през последните години. Броят на жилищата, които се отдават чартърен от общината, са 708. Това надвишава доста първичният проект от 660 единици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР